Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Curierii din Cluj-Napoca, instruiți să acorde primul ajutor în caz de urgență

Curierii care livrează mâncare prin Cluj-Napoca, vor fi instruiți de către cadrul medical de la Serviciul de Ajutor Maltez să acorde primul ajutor în cazul unei urgențe, astfel ajutând la salvarea vieților omenești.

Prin proiectul pilot, ,,Prim-ajutor pe două roți”, curierii învață în primul rând cum să curețe și să dezinfecteze o rană, având asupra lor diferite obiecte pentru a face acest lucru. Participanții vor fi învățați să oprească o hemoragie, sau chiar să execute manevrele de resuscitare în cazul unui stop cardio-respirator.

Idea de a transforma curierii în persoane capabile să intervină, rapid și corect, în caz de accidente este o necesitate reală, ce există în orice zonă din țară. SAMR are experiența a 30 de ani de cursuri și acțiuni de intervenție, iar Drop vine cu o bază foarte mare de curieri, astfel că, împreună, reușim să dezvoltăm o rețea cu impact la nivel național”, spune Tischler Ferenc, vicepreședinte SAMR.

Cum recunoaștem un curier care ne poate ajuta în cazul unei urgențe?

Cu căști albe purtând însemnele Malteze și first aid riders, curierii care au trecut deja prin cursul intensiv realizat de specialiști pot fi văzuți deja în traficul din Cluj – Napoca. Fiecare dintre ei are asupra sa și un kit de prim ajutor ce le permite să ofere de la intervenții minore (rezolvarea unor răni ușoare, situații de leșin, pierderi de conștiință) până la prim ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.

Dacă situația o impune, curierii știu exact care sunt pașii de urmat până când echipajele de ambulanță vor ajunge la locul accidentului.
În următoarele 6 luni, cele două organizații și-au propus ca numărul curierilor instruiți să ajungă până la 80.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Mulțumim! S-au strâns cei 1.300€ pentru copilul cu sindromul West

Cazul copilului de 2 ani care avea nevoie de 1.300 de euro pentru un tratament în Turcia, este parțial rezolvat,...

Închide