Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

VIDEO. Hidranții de apă acoperiți cu beton, pompierii clujeni puși să improvizeze

Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Ocna Dejului vineri seara, pompierii ajunși la fața locului au constat faptul că în urma reabilitării străzii, hidranții de apă au fost îngropați în beton.

Din disperare și pentru a ajuta munca salvatorilor, vecinii s-au apucat să spargă betonul care acoperea un hidrant cu unelte de fier însă fără vreun rezultat concret. Din fericire însă, pompierii au reușit să stingă incendiul, eliminând riscul răspândirii acestuia la casele alăturate.

,,În jurul orei 19.30, au fost alertate două autospeciale, o platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ pentru a stinge flăcările care au cuprins o casă de locuit situația pe strada Porumbeilor din localitatea Ocna Dejului și preventiv pentru a asigura măsuri de prim ajutor la nevoie.
În momentul sosirii pompierilor la fața locului aceștia au găsit acoperișul casei cuprins în totalitate de flăcări, iar locatarii erau ieșiți în afara locuinței. Cei doi soți, în vârstă de cca 70 de ani, au fost consultați de către echipajul SAJ și au rămas la locul evenimentului până acum.
Se intervine pentru limitarea și stingerea focarelor și în aceste momente, fiind evitată extinderea incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit.
În momentul realizării recunoașterii, a dispozitivelor preliminare de stingere și alimentare a autospecialelor cu apă din hidranții stradali, s-a constatat că singurul hidrant din apropiere avea tăiate urechile metalice, care sunt necesare pentru cuplarea dispozitivului portabil pentru alimentarea autospecialelor de intervenție ale pompierilor.
Astfel, a fost suplimentat de la început dispozitivul de stingere cu cea de-a treia autospecială, de capacitate mare, care a asigurat necesarul de apă pentru desfășurarea operațiunilor de stingere a incendiului”, a transmis ISU Cluj.

SURSĂ VIDEO: Dejeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Curierii din Cluj-Napoca, instruiți să acorde primul ajutor în caz de urgență

Curierii care livrează mâncare prin Cluj-Napoca, vor fi instruiți de către cadrul medical de la Serviciul de Ajutor Maltez să...

Închide