Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

FOTO. Someșul Mic sufocat de mizeriile aruncate fără vreo rușine

Cei de la Apele Române, filiala Someș-Tisa, au curățat râul Someșul Mic pe raza municipiului Cluj-Napoca, acesta fiind sufocat de diferitele gunoaie pe care oamenii le aruncă fără vreo jenă.

𝗕𝗟𝗔𝗖𝗞 𝗙𝗥𝗜𝗗𝗔𝗬 pe Someșul Mic în Cluj-Napoca
•seturi de anvelope;
•piese de biciclete și trotinete electrice;
•saltele;
•genți, geamantane;
•îmbrăcăminte și încălțăminte, gamă extinsă de modele și mărimi.

Ne dorim cu toții ca asemenea imagini să devină istorie. Din păcate, întâlnim în toată țara ape sufocate de gunoaie. Acțiunile iresponsabile ale semenilor noștri se regăsesc în mediul înconjurător.
𝗥𝗮̂𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗻𝘂 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝘁𝗼𝗺𝗯𝗲𝗿𝗼𝗮𝗻𝗲!
____________
Pe râul Someșul Mic se realizează lucrări de amenajare a albiei, în cadrul proiectului Primăriei municipiului Cluj-Napoca, demarat la începutul lunii noiembrie.

Pentru executarea în siguranță a lucrărilor, a fost necesar ca angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj să scoată șapte din cele 12 stavile ale Podului Garibaldi.

În urma scăderii nivelului apei, deșeurile au rămas blocate în albie. Personalul SGA Cluj, al Primăriei și voluntarii Asociației Pescarilor Sportivi au intervenit de îndată ce a fost posibil pentru curățarea albiei. Au fost organizate trei acțiuni de igienizare, în 19, 22 și 24 noiembrie.

Din cauza condițiilor dificile de acces, fiind cantități mari de mâl, în care sunt blocate multe deșeuri, deocamdată, nu este posibil ca acestea să fie eliminate. Societatea care execută lucrările va acționa pentru degajarea sedimentelor și a deșeurilor, în funcție de condițiile din teren.

SURSĂ: Apele Române Someș-Tisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ziua de 29 noiembrie, va fi liberă pentru bugetarii români

Noul premier Nicolae Ciucă, a anunțat în cursul zilei de azi, faptul că în cursul ședinței de guvern, s-a adoptat...

Închide