Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

În doar 2 ore, polițiștii județului Cluj au împărțit peste 50 de sancțiuni

Polițiștii județului Cluj, au demarat în cursul zilei de 18 noiembrie, în intervalul orar 16:00-18:00 o acțiune de menținere al unui climat de siguranță pe șosele din județ, aceștia au împărțit 54 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii au urmărit astfel responsabilizarea tuturor categoriilor de participanți la trafic cu privire la necesitatea respectării regimului de circulație pe drumurile publice .

Verificările polițiștilor s-au îndreptat către 158 de autovehicule oprite pentru control, fiind astfel legitimate peste 170 de persoane.

Neregulile constatate au atras aplicarea a 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.085 de lei. Pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în acord cu OUG 195/2002R, fiind reținute 2 permise de conducere.

Dintre acestea, 10 sancțiuni au fost cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru nereguli privind portul centurii de siguranță și 3 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost aplicate 2 sancțiuni la Legea 61/1991R și alte 2 în conformitate cu Legea 55/2020.

O componentă importantă a acțiunii a fost constituită de verificarea respectării măsurilor de protecție individuală dispuse pentru reducerea riscului de răspândire a virusului în mijloacele de transport public de persoane.

Polițiștii, constituiți în patrule mixte alături de polițiștii locali, au verificat astfel 14 mijloace de transport public în comun, local și interjudețean, precum și mijloace de transport în regim de taxi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Copii din unele localități din județul Cluj vor merge din nou fizic la școli

CNSU a aprobat astăzi noile măsuri de relaxare astfel că în localitățile unde incidența Covid-19 în ultimele două săptămâni este...

Închide