Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

S-a stins din viață Dorli Blaga, fiica marelui poet și filosof Lucian Blaga

Dorli Blaga, fiica marelui poet și filosof, Lucian Blaga, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, anunțul a fost făcut chiar de prezentatorul TV Dan Negru, pe pagina personală de facebook.

„A murit fiica lui Blaga, ,,Dorli” Blaga (Ana-Dorica). Postarea de mai jos e degeaba de acum. Sunt mahnit ca n-am reușit sa-mi conving colegii din tv așa cum am scris atunci, aici…”, scrie Dan Negru pe Facebook, făcând trimitere la o postare din 13 octombrie: „Am trecut pe aici acum și mi-am amintit că la Alba Iulia trăiește fiica unei legende: Dorli Blaga,fiica lui Lucian Blaga.

La 91 de ani e perfect lucidă și poveștile ei despre personalitățile pe care le-a întâlnit sunt extraordinare. Le-aș propune colegilor mei din televiziuni, acu’ când se pregătesc programele de 1 Decembrie, să o ia în seamă pe fiica lui Blaga.

Poveștile ei vor aduce aplauze și onoare televiziunii care le va difuza. Căutați-o pe fiica lui Lucian Blaga! “Viața e o plimbare spre somn” , zicea tatăl lui Dorli. Faceți o plimbare la Alba și arătați-o la tv de 1 dec. Cât încă se mai poate! Tatăl ei are o statuie sau o stradă in fiecare oraș românesc…”, a scris Dan Negru pe pagina personală de facebook.

“Dorli Blaga s-a născut la 2 mai 1930, la Berna, Elveția unde tatăl ei, Lucian Blaga lucra în calitate de atașat de presă la Legația Română. Numele de alint Dorli este de fapt un derivat de la cuvîntul “dor”, unul din simbolurile centrale ale poeziei lui Blaga, scrisă mai ales în perioada în care acesta a fost atașat cultural la legațiile românești din Elveția sau Portugalia”, potrivit Wikipedia.

Dorli va fi înmormântată în Lancrăm, în județul Alba, alături de tatăl ei, Lucian Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Județul Cluj. A ajuns cu mâna înțepenită într-un utilaj agricol

În cursul zilei de ieri, un bărbat din Dej, aflat pe câmp, din greșeală a ajuns cu mâna într-un utilaj...

Închide