Ultima actualizare: Tuesday at 11:16
Sport

Doliu în lumea sportului! Prima campioană mondială din România la scrimă, s-a stins din viață

Clujeanca Olga Orban-Szabo, prima medaliată olimpică și prima campioană mondială a scrimei românești, a trecut pe lumea cealaltă, la frumoasa vârstă de 83 de ani.

“Prin ceea ce lasă moștenire Familiei Scrimei Românești, prin tot ceea ce Olga Orban-Szabo ne-a dăruit, emoții și clipe de neuitat, lecții de viață despre caracter și omenie, EA și colegele ei de generația de aur a floretei românești, vor trăi prin fiecare scrimer care le urmează calea.

Eroii cu mască inspiră și motivează, iar Federația Română de Scrimă va duce mai departe povestea lor.

Erou cu mască, Doamna Olga Orban-Szabo, 83 de ani ( născută în 9 octombrie 1938), a cunoscut succesul și gloria pe planșele lumii. Este exemplul unui sportiv dedicat, un caracter puternic, un om echilibrat, un om pentru care scrima a fost mai mult decât un sport, a însemnat totul”, potrivit Federației Române de Scrimă

Cine este Olga Orban-Szabo?

„Olga Orban-Szabo a câștigat prima medalie olimpică pentru scrima românească în 1956, la Jocurile de la Melbourne. Floretista născută la Cluj a terminat întrecerea din Australia cu argintul la gât în competiția individuală.

Tot ea a devenit în 1962, la Buenos Aires, și prima campioană mondială la floretă individual. Olga Orban-Szabo a ajutat echipa României de floretă să câștige primul titlu suprem, la Havana, în 1969.

Din echipa medaliată cu aur în Cuba au mai făcut parte Maria Vicol, Ileana Gyulai, Ecaterina Stahl și Ana Pascu. În cariera sa, Olga Orban-Szabo a participat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice.

11 medalii strălucesc în palmaresul său: 3 la Jocurile Olimpice (1 argint – 2 bronz) și 8 la Campionatele Mondiale (2 aur- 3 argint- 3 bronz).

Eroul cu mască, doamna Olga Orban-Szabo va rămâne mereu în amintirea celor care iubesc scrima”, mai scrie Federația Română de Scrimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sport
CFR Cluj-CSKA Sofia astăzi la 19:55 este meciul care deschide grupa A din din Europa League

Meciul din această seară este cel care dă startul oficial în grupa A din Europa League. Meciul fiind dezbătut acasă...

Închide