Ultima actualizare: 5.5.2023
Locale

VIDEO. Drumul Lombului va fi finalizat după 8 ani de la începerea lucrărilor

Drumul Lombului aflat în construcții încă din 2013, va fi finalizat anul acesta conform unei declarațiilor primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

,,Investiție în infrastructură la Cluj-Napoca: Drumul Lombului (1,6 km) va fi finalizat până la sfârșitul anului. Stadiu actual: 70%
Pe un tronson de 1660 ml, prin proiectul de modernizare a drumului Lombului au fost realizate următoarele tipuri de lucrări:
– rețea de apă și canalizare: 100%
– rețea de energie electrică: 100%
– carosabil, trotuare și piste de biciclete: 70%
– iluminat public cu LED: 60%
Drumul deservește zona de acces în dealul Lombului, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM). Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul Industriilor Creative din municipiul nostru. Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 mil euro și se vor genera cel puțin 1000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară ș.a.
De asemenea, în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de. 64.797,65 mp”, a transmis primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus județul Cluj: 335 de cazuri în ultimele 24 de ore

Rata de incidență din județul Cluj a ajuns la sub 8,31 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore,...

Închide