Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Arhicunoscutul Nicolai, lăsat fără curent în frig și bătut de alt om al străzii

Arhicunoscutul Neculai, clujeanul care umblă pe străzile din municipiul Cluj-Napoca și strânge cartoane, a fost lăsat fără căldură și curent în baraca din parcul Feroviarilor.

”O noapte geroasă de iarnă. 14 spre 15 ianuarie 2022. Toți cei de la poliția comunitară din primăria Cluj-Napoca sunt bine acasă la căldură. Nu îi interesează ce se întâmplă cu cei defavorizați. Nu le pasă. Rămân de gheață, dacă o persoană fără adăpost îngheață ori moare. O persoană fără adăpost, locuiește de peste 20 de ani într-o baracă din Parcul Feroviarilor. Nu cerșește, își câștigă existența din strângerea de cartoane. Toată ziua trage după el un căruț încărcat cu cartoane. Nu are antecedente penale. Și ce s-au gândit domnii polițai comunitari, ca fără să îi dea timp de 2 sau 3 săptămâni să își caute unde să stea, să-l dea afară din acea baracă. Dar cum? Au tăiat cablul de curent la care era conectată acea baracă. Nicolae este persoana care stă acolo.

Vineri 14 ianuarie, anul nou pe stil vechi, au tăiat cablul de curent. În această noapte Nicolae doarme în frig. Nu știu dacă va îngheța ori nu. Îi pasă cuiva dacă Nicolae pățește ceva? Îi pasă cuiva dacă Nicolae se răcește ori îngheață? Cei care au tăiat firul de curent s-au gândit la urmarea faptei lor? Între orele 3 și 5 în fiecare noapte Nicolae se trezește își ia căruțul și merge după cartoane”, a relatat Cristian Marcel Vasilescu, prieten cu Niculai.

Chiar dacă a fost bătut, tot s-a dus la strâns de cartoane

Nicolai a fost ridicat de Poliția Locală din Cluj și transportat la adăpostul pentru oamenii străzii de pe strada Oașului. Din nefericire acolo a fost bătut de al om al străzii.

,,Nicolae doarme pentru a treia zi în frig. Nicolae şi azi a fost la strâns de cartoane, după ce noaptea trecută a fost bătut. A strâns cartoane după ce 2 nopți a dormit în frig. Nu am reuşit să fac rost de un loc unde Nicolae să-şi pună un pat şi un scaun.

El nu este o persoană conflictuală şi se mulțumește cu minimul. Nu ştiu câți dintre noi ne-am mulțumi cu cât pe el îl face fericit.

Îmi persistă în minte întrebarea către Boc, o persoană care nu deranjează, care nu cerșește, care nu fură, cu un intelect limitat cu ce deranjează, pe cine deranjează, ce a făcut de este hăituit? Cu ce sunt de vină handicapații că au acele boli? De ce îi amendezi?  Cu ce au greșit handicapații de nu mai încapi de ei, primare boc?”, a mai adăugat prietenul lui Niculai.

Neculai a fost dus de Poliția Locală pe strada Oașului, la adăpostul public pentru oamenii străzii și acolo a fost agresat de un alt locatar. Neculai Barbunca a ales singur să plece și să își caute alt adăpost.

Un comentariu

  1. barbunca dragos Răspunde

    Niculai este frate meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Scrisoare emoționantă pentru fetița care a murit în accidentul de la București

Isabela, o fetiță de doar 14 ani din Cluj-Napoca, a scris o scrisoare sfâșietoare pentru Raisa, fetița de doar 13...

Închide