Ultima actualizare: 3.5.2022
Locale

Temperatură negativă extremă, înregistrată în județul vecin

Temperatură negativă extremă înregistrată marți seara în județul Sălaj. În localitatea Camăr a fost înregistrată o temperatură de -20,2 grade Celsius, potrivit Digi24.

Asta au arătat datele înregistrate la staţiile meteo amplasate de meteorologii amatori de la Severe Weather Alert – Sălaj (SWAS), comparate cu datele oficiale ale Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„11 spre 12 ianuarie – noaptea în care Sălajul a devenit polul frigului din România, înregistrându-se -20.2 grade Celsius la Staţia SWAS Camăr, iar temperaturile au coborât atât de mult încât au fost mai scăzute decât pe vârfurile munţilor – Staţiile Vârful Omu, Bâlea Lac, Vlădeasa, Ceahlău Toaca – cu care aseară eram la egalitate, dar şi în depresiunile deja celebre din ţară – zona Miercurea Ciuc – Gheorgheni – Topliţa”, se arată miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Severe Weather Alert, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, printre cauzele temperaturilor scăzute se numără degajarea rapidă a cerului dinspre partea de Nord-Vest a ţării faţă de alte zone unde e încă noros şi stratul de zăpadă mai consistent existent momentan în regiunea de Vest, Nord şi Nord-Vest a judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
BioNTech estimează un venit de miliarde de € în urma virusului Covid-19

Nemții de la BioNTech SE spun că în urma vaccinului anti-Covid-19, veniturile companiei vor ajunge între 13 până la 17...

Închide