Ultima actualizare: 3.4.2024
Sport

CFR poate încheia lupta pentru titlu dacă o învinge duminică pe rivala FCSB

CFR Cluj se va duela cu FCSB în cea de-a cincea rundă a play-off-ului din sezonul 2021/2022 al Ligii 1. În etapa precedentă, elevii lui Dan Petrescu au suferit prima înfrângere din acest an calendaristic, iar FCSB s-a apropiat la 5 puncte de primul loc. Lupta pentru titlu a fost relansată, însă acest lucru se poate schimba dacă gazdele se vor impune duminică seara.

Campioana României pleacă cu prima șansă în acest meci, având o cotă de 2.10 la victorie, în timp ce roș-albaștrii au o cotă de 3.30 la GetsBet pentru a lua toate cele 3 puncte pe Gruia. Pariorii pot beneficia la GetsBet de un bonus special de 100% la prima depunere folosind siteuri partenere precum Cote-Pariuri. Bookmakerii anticipează o partidă cu puține goluri și au stabilit o cotă de 2.35 pentru pronosticul ca tabela de marcaj să se modifice de cel puțin 3 ori pe parcursul celor 90 de minute de joc.

Moralul ardelenilor ar putea fi afectat însă de datoriile de peste 26 de milioane de euro prezentate în raportul financiar publicat de club cu privire la anul 2021. Deși conducătorii susțin că echipa nu va intra în insolvență, iar totul este sub control, datoriile față de angajați, care însumează 26.232.739 lei, nu au cum să nu indice anumite probleme reale la nivelul clubului.

Acest aspect ar putea fi contrabalansat de delegarea lui Istvan Kovac, arbitrul pe care Gigi Becali l-a acuzat în repetate rânduri că ar fi defavorizat echipa sa și că i-ar fi ajutat pe ceferiști. Latifundiarul din Pipera i-a cerut arbitrului să se ridice la nivelul arătat în partidele pe care le-a condus în cupele europene: “Vreau să vă întreb asta despre Istvan Kovacs. Păi cum arbitrează el în Europa și îl laudă toată lumea și nu face nicio greșeală? Asta o să îl întreb și eu după meci, dacă greșește ceva. O să îl întreb ‘Cum arbitrezi tu în Champions League, când e presiunea mare, cu echipe mari?’. Cu alte cuvinte, ești arbitru mare, bun și știi. Păi atunci nu ai voie să greșești. Asta o să îl întreb eu.”

Atmosfera va fi una incendiară, iar meciul se va juca cu casa închisă. CFR a anunțat de miercuri că toate bilete au fost vândute. 22.198 de locuri este capacitatea stadionului Dr. Constantin Rădulescu, din Cluj.

Campioana ultimelor 4 sezoane de Liga 1 nu a suferit nici o înfrângere pe teren propriu în actuala campanie, obținând 15 victorii și 2 remize în fața propriilor suporteri. De cealaltă parte, FCSB nu a reușit să câștige decât una dintre ultimele 3 deplasări: Elevii lui Toni Petrea au remizat în deplasarea de la Mioveni, scor 1-1, au pierdut meciul din Pitești, 0-1, în fața celor de la FC Argeș, dar au reușit să-și ia revanșa în fața piteștenilor, tot în deplasare, impunându-se cu scorul de 3-2, grație unui gol marcat de Andrei Dumiter în minutul 94 al partidei.

FCSB nu a mai câștigat un meci în Gruia din August 2014 și pare greu de crezut că va reuși să se impună în partida de duminică seară, însă jocul oarecum imprevizibil al roș-albaștrilor îi poate face pe suporterii neutri să spere la un rezultat care să relanseze lupta pentru titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sport
Doliu în lumea sportului! Prima campioană mondială din România la scrimă, s-a stins din viață

Clujeanca Olga Orban-Szabo, prima medaliată olimpică și prima campioană mondială a scrimei românești, a trecut pe lumea cealaltă, la frumoasa...

Închide