Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Primăria Florești, amendată cu 35.000 de lei, nu a ecologizat cursurile de apă

În data de 18 septembrie 2019, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa au reverificat modul în care Primăria comunei Florești a realizat măsurile care îi revin pentru ecologizarea cursurilor de apă din arealul administrat. Au aplicat o amendă de 35.000 de lei.

”Inspectorii instituției noastre au constatat că măsurile trasate la controalele anterioare nu au fost realizate. Acestea vizează desfiinţarea depozitelor necontrolate, organizarea serviciului public de salubritate, elaborarea programelor proprii de igienizare, care să cuprindă lucrări necesare pentru asigurarea stării de curăţenie corespunzătoare pe cursurile de apă din arealul administrat, amplasarea plăcuțelor avertizoare și a camerelor de supraveghere”, au spus reprezentanții ABAST.

Prin urmare, Primăria Florești a fost amendată contravențional cu 35.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare. Este a treia sancțiune contravențională aplicată în decursul acestui an, după un avertisment și o amendă de 75.000 de lei.

Ce zice ABAST despre îndiguirea Someșului

Referitor la declarația primarului Horia Șulea “s-a solicitat factorilor responsabili în acest sens găsirea unei soluții pentru îndiguirea malurilor”, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa precizează că promovează și realizează investiții exclusiv pentru apărarea cetățenilor împotriva inundațiilor, nu pentru prevenirea poluării apelor din cauza deșeurilor antrenate de pe maluri, responsabilitatea înlăturării acestora revenindu-i administrației locale.

Portalcj.ro a publicat tot azi și acuzele deputatului independent Adrian Dohotaru despre dezastrul cauzat de gunoaiele de pe malurile Someșului în Florești.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Suplimentare cu 15% a mijloacelor de transport în comun la începerea anului universitar la Cluj

Compania de Transport Public Cluj–Napoca SA anunță suplimentarea numãrului mijloacelor de transport în comun cu înca 15%, începând cu data...

Închide