Ultima actualizare: 23.4.2024
Naţionale

Iohannis: ,, Nu intenționez să revenim la starea de urgență” declarație făcută in urma vizitei făcute la INSP

Iată ce a avut de declarat șeful statului în urma vizitei sale la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP):

,,Despre pandemie am discutat foarte mult și m-am bucurat să constat că abordarea noastră este cam la fel. Nu trebuie să intrăm în panică însă trebuie sa fim constienți că ne aflăm într-o situație de sănătate publică deosebit de gravă și dacă vrem să avem o viață apropiată de normalitate, este absolut obligatoriu să respectăm câteva norme, acestea fiind arhicunoscute, purtatul măștii, păstratul distanței, igiena mâinilor, evitarea aglomerarilor”.

Klaus Iohannis a explicat și ce se va întâmpla cu localitățile unde incidența pandemiei depășește 1,5 la mia de locuitori.

,,În anumite localități, unde incidența e mia mare, se impun restricții. Descentralizarea restricțiilor este un lucru bun, așa că am convenit cu reprezentanții Institutului, cu ministrul Tătaru și cu echipa mea să lucrăm la o metodologie pentru a lua decizii mai rapide, eficiente și corelate cu situația din fiecare localitate sau județ. În acest fel, vom putea lua mai repede măsurile care se impun și să evităm restricții prea dure.”

Klaus Iohannis recomandă populației să poarte mască peste tot inclusiv pe stradă, el a accentuat  si faptul că toată lumea ar trebui să respecte măsurile de prevenție deja in vigoare acestea fiind spălatul pe mâini des, respectarea distanțării sociale, evitarea locurilor aglomerate.

Întrebat daca a dezbătut și posibilitatea daca există vreo șansă să ne întoarcem în stare de urgență, acesta a declarat că există mijloace de prevenție mai bune decât închiderea țării, el a mărturisit că este ,,adeptul măsurilor preventive tip mască, tip distanță”

Totodată el a menționat faptul că evenimentele la care se adună multă lume, acolo controalele ar trebui sporite, deoarece de multe ori la asemerea întruniri aceste măsuri de siguranță nu sunt respectate astfel sporind numărul de îmbolnăviri. Sunt de asemenea șanse ca evenimentele  de tip nunți,serbări, evenimente private sa fie restriționate si chiar anulate.

În materie de sănătate Klaus Iohannis a declarat că ,, se face tot posibilul ca pacienții care nu se află intr-o stare gravă dar necesita spitalizare să nu fie nevoiți să fie internați la terapie intensivă” ,, Nu vreau să ajungem la situații care au existat in trecut unde s-au instalat paturi insă nu a existat personal, deci măsurile trebuie luate cu cap, acolo există și specialisti, resursa umana, resursa materiala se realizează cel mai usor, resursa umană insă trebuie gestionată cu grijă”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
21 de palestinieni și sirieni au forțat frontiera României. Au fost prinși de polițiști

21 de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, opriţi la frontiera de nord - vest a ţării Poliţiştii de frontieră...

Închide