Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Clujean amendat pentru nepurtarea măștii. A câștigat în instanță, spunând că nu știa că trebuie să o poarte și afară

Clujeanul A.M, a contestat la Judecătoria Cluj-Napoca amenda de 2.000 de lei primită pentru nepurtarea măștii în Piața unirii, reușind înlocuirea amenzii cu un avertisment. Bărbatul a reușit să convingă, spunând că nu știa că este obligatorie purtarea măștii, titrează clujust.ro

Mai mult decât atât, bărbatul a invocat că obligativitatea purtării măștii în spații deschise nu este prevăzută într-o lege și că această măsură îngrădește drepturile și libertățile individului.

Soluția pe scurt: ”Admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul M. A. în contradictoriu cu intimatul MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA – DIRECȚIA GENERALĂ POLIȚIA LOCALĂ.

Dispune înlocuirea sancțiunii amenzii în cuantum de 2.000 de lei aplicată prin procesul verbal de contravenție seria PL nr.0232957/04.11.2020 cu sancțiunea avertismentului.

Atenționează în scris și recomandă petentului ca pe viitor, să respecte dispozițiile legale ale Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel va fi depusă la Judecătoria Cluj-Napoca, sub sancțiunea nulității.”

SURSĂ: Clujust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Campioana la fitness din Cluj, i-a îndulcit pe jurații de la Chefi la Cuțite

Campioană absolută la fitness, Ioana Crișan din județul Cluj, a participat la sezonul 9 al emisiunii ,,Chefi la cuțite" cu...

Închide