Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Primarul Emil Boc a alergat 5 km la un cros caritabil. Vezi care a fost scopul

Primarul Emil Boc a participat astăzi la crosul caritabil ”Run for Epilepsy” (5 km) – pentru dezvoltarea rețelei de telemedicină în epilepsie.

”Felicit organizatorii și pe toți cei care se implică într-o asemenea cauză extrem de importantă pentru comunitatea noastră. Vă mulțumesc!”, a spus edilul Clujului. La cros au alergat câteva mii de persoane, printre care medici, farmaciști și asistenți medicali.

Crosul caritabil are caracter participativ, necronometrat, organizat cu trei scopuri, primul fiind strângerea de fonduri pentru achiziția de minim patru noi aparate videoEEG cu care să se dezvolte rețeaua deja existentă de Telemedicină în Epilepsie, dotând Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în orașele în care acestea nu există.

”Al doilea scop este înființarea unui centru național de sprijin psihologic al părinților care află acest diagnostic pentru copilul lor și de sprijin psihologic al adolescenților care află acest diagnostic; centrul este de tip call center online în care medici și psihologi își oferă expertiză, însă include și o platforma offline de orientare medicală și va reprezenta o sursă de informare sigură și competentă pentru pacienți și aparținătorii acestora”, au declarat pentru portalcj.ro organizatorii ”Run for Epilepsy”.

Cel de-al treilea scop al crosului este reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Programul președintelui Klaus Iohannis la Cluj. Deschide anul universitar la UBB și se întâlnește cu liberalii din Transilvania

Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat luni la Cluj- Napoca, la deschiderea anului universitar la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB), ceremonia fiind...

Închide