Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Anunț șoc al lui Ion Țiriac: Dacă aș fi ministrul Sportului, m-aș urca cu picioarele pe masă la Guvern, aș cere 1% din PIB pentru sport

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, susține că dacă ar fi ministrul Sportului s-ar urca cu picioarele pe masă în ședința de Guvern și ar cere 1% din PIB pentru sport.

Prezent azi la Cluj, la evenimentul ”Întâlnește-ți campionii”, alături de Simona Halep și Ilie Năstase, Ion Țiriac a spus că nu vrea să ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica, în condițiile în care tenisul românesc are are o istorie lungă, încă din secolulul al XIX-lea.

”Problema este extraordinar de gravă, pentru că nu le pasă, nimănui nu-i pasă unde ajunge sportul. Mi-e frică că ne ducem în neant dacă nu se fac niștre centre federale în care sute de copii să facă sport. Nimănui nu îi pasă, în era comunistă era mai bine cu sportul și învățământul, chiar dacă erau celelalte restricții îngrozitoare. Era sportul la sate, Spartachiade, azi nu mai există nimic. Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului este de numai 0,048% din PIB.  Dacă mâine dimineață eu aș fi ministrul Sportului în prima ședință de Guvern m-aș urca pe masă și le-aș spune dacă nu le e rușine cu 0,048% și nu m-aș da jos de pe masă până nu aș obține 1 %, dacă nu să-și facă ei treaba. Cu ăștia suntem, cu ăștia defilăm”, a precizat Țiriac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
LIVE. Ungureanu, plângere la DNA. Posibil prejudiciu de 11 milioane euro la achiziția vaccinului antigripal

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a depus, în această dimineață, o plângere la DNA Bucureşti prin care solicită verificarea...

Închide