Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTO. Clujenii, revoltați! Șoferul autotrenului – reținut; șoferul Jaguarului – liber

Știrea publicată de PortalCJ privind reținerea pentru 24 de ore a șoferului care a provocat acicdentul mortal de pe Miraslău a stărnit reavolte în rândul cititorilor noștri. Clujenii s-au arătat efectiv revoltaţi de faptul că şoferul autotrenului, un om simplu în vârstă de 47 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, în vreme ce un alt şofer, de data aceasta patronul unei firme, nu a avut aceeaşi soartă deşi a provoat un accident similar. A întors pe interzis şi a ucis, tot pe trecerea de pietoni, un tânăr de 33 de ani.

Cazul bătrânei de pe str. Miraslău

Şoferul autotrenului care a strivit, marți, o bătrână pe trecerea de pietoni de pe str. Miraslău a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

“La data de 08.10.2019, lucrătorii Biroului Rutier au dispus faţă de bărbatul din comuna Iara, masura reţinerii pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis IPJ Cluj.

Șoferul autotrenului a trecut efectiv cu roțile peste o femeie, iar aceasta nu a mai avut nicio șansă.

„Un bărbat de 47 ani din comuna Iara a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă pe str Miraslău înspre str 1 Decembrie 1918 și ajuns la trecerea pentru pietoni situată la intersecţie cu str Prof. Ciortea a surprins și accidentat o femeie de 77 ani din Cluj-Napica care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. În urma accidentului pietonul a decedat la fața locului”, a transmis Poliţia Cluj.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Şoferul autotrenului a explicat pentru dejeanul.ro cum s-a petrecut totul:

Cazul de pe strada Câmpul Pâinii

Un tânăr de 33 de ani a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni din cartierul Iris, mai exact de pe strada Câmpul Pâinii, de către un bărbat aflat la volanul unui Jaguar, patron al unei firme.

„Conform primelor informații, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Cluj Napoca, la ieșire din parcarea unui imobil ar fi efectuat viraj la stânga, peste marcajul continuu, neacordând astfel prioritate de trecere unui bărbat, de 33 de ani, din Florești, care se afla în traversarea regulamentară a străzii. Din păcate, accidentul s-a soldat cu decesul victimei”, a transmis IPJ Cluj.

Reprezentanții IPJ Cluj au precizat că șoferul autoturismului marca Jaguar a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul de 33 ani era născut în Sighetu Marmaţiei, Maramureş, s-a stabilit în Floreşti, era căsătorit și avea un copil de câteva luni.

Permisul de conducere al șoferului Daniel Dumitraş a fost reţinut în vederea anulării şi pe numele omului de afaceri s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, arată reprezentanţii Poliţiei. El nu a fost reținut.

BZC News a publicat imaginile surprinse de o cameră video:

Ce spun clujenii?

Știrea i-a revoltat pe clujeni, care își ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care funcționează justiţia. Fără a face comentarii pe baza acestui subiect, redăm opiniile clujenilor care au lăsat comentarii:

***Destul de rău!
Cei care fură şi le dau în cap la alţii să îi jefuiasca, sunt cercetaţi în libertate.
Cel cu Jaguarul cât a stat în arest?

***Asa-i pe la noi, cel care munceste şi loveste o bătrâna merge automat la puşcărie, iar cel care se plimbă cu maşina de lux, se întoarce pe trecere şi loveşte un tânăr nu e considerat periculos.

*** Dacă, Doamne ferește omora cel puțin trei era liber, așa e considerat pericol public, mare … justiția asta, defapt … sunt cei care o aplică, parțial


*** Nu contează numărul -celor ucişi-, doar numărul -banilor din cont-.


*** Păcat ca legile nu sunt făcute pt toți la fel. Depinde de cine eşti şi ce funcţie ai. Aş vrea să le atrag atenția pietonilor că un camion sau un autoturism nu-l poţi opri cum cred ei. Să ferească D-zeu pe toată lumea de accidente. Atenţie sporită la toată lumea!


*** Aici se vede diferența între a fi cu influență și cu bani și a fi om de rând. Criminalul de la Coratim cum se simte în libertate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dăncilă după reîntoarcerea deputaţilor de Cluj: Nu le-am promis nimic

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a declarat astăzi că nu le-a promis nimic celor doi deputaţi de Cluj care...

Închide