Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

44 de elevi şi 57 de profesori, premiaţi cu 101.000 lei de Primăria Cluj-Napoca

Elevii şi profesorii clujeni cu rezultate deosebite la Bacalaureat şi Evaluare naţională au fost premiaţi azi de Primăria Cluj-Napoca cu sume consistente.

Premii pentru elitele Clujului: 101 elevi și profesori

101 elevi și profesori clujeni au fost premiați astăzi în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, ca urmare a rezultatelor deosebite obținute în acest an școlar la examenele de Bacalaureat și Evaluare națională, precum și la olimpiadele internaționale. Au primit recunoaștere din partea comunității clujene 44 de elevi și 57 de profesori.

„Felicit în primul rând tinerii care au obținut performanțe la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat și la olimpiade, dar și corpul didactic care a avut grijă și i-a îndrumat și, nu în utimul rând, conducerea  școlilor și a Inspectoratului Școlar pentru ceea ce au făcut. Vreau să știți că din perspectiva strategiei orașului nostru, componenta educației este una fundamentală. 20% din ce plătesc clujenii ca impozite și taxe se întorc în educație și acest procent nu include partea de infrastructură, adică reparația școlilor, partea de zugrăveli, partea de întreținere. Mă refer la cealaltă componentă educațională, partea care ține de finanțarea per elev. Dacă nu ar exista finanțarea pe care Primăria să o asigure, din cealaltă finanțare de bază Clujul nu ar reuși să mențină dimensiunea educațională. Primăria Cluj-Napoca are componente în tot ceea ce înseamnă procesul educațional: transportul elevilor la școală, programul Școală după școală, bursele pe care le oferim tuturor celor care au minim media 8,50 și nota 10 la purtare. Aceste lucruri,  împreună cu susținerea investițională, au reprezentat și reprezintă dimensiuni strategice fundamentale în orașul nostru. Tinerilor le transmit că avem un obiectiv foarte simplu și direct: să stați la Cluj și să terminați facultatea aici. Și să munciți la Cluj după ce terminați facultatea pentru că România pierde enorm de mult prin exodul de talente pe care îl are în acest moment”, a transmis primarul Emil Boc.

„Este al cincilea an la rând în care Clujul este pe primul loc în țară în ceea ce privește rezultatele de la Baclaureat, Evaluarea națională, olimpiade sau definitivat. În momentul în care colegii noștri din țară au întrebat de ce la noi se poate, am răspuns pentru că toată lumea merge în aceeași direcție, că este vorba de familie, de școală, de administrație locală sau județeană”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

În ședința de la finalul lunii octombrie, Consiliul Local a alocat suma de 101.000 de lei pentru premierea celor 101 elevi și profesori de la școlile clujene astfel:

  • 55.000 de lei pentru 25 de elevi care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională, sesiunea iunie 2019 și a 30 de profesori care s-au ocupat de pregătirea lor;
  • 27.000 de lei pentru premierea a 9 elevi care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2019, precum și a celor 18 profesori care s-au ocupat de pregătirea lor;
  • 19.000 de lei pentru premierea a 10 elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare (faza internațională), precum și pentru cei 9 profesori care s-au ocupat de pregătirea lor.

Primăria Cluj-Napoca a pregătit în pachetele cu premii și o surpiză: câte un tricou cu semnătura Simonei Halep”, informează primăria clujeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Examen de rezidenţiat la Cluj. Înscrierile se încheie în luna aceasta

După mai multe proteste şi lungi aşteptări, Ministerul Sănătăţii va organiza examenul de rezidenţiat. "Organizarea concursului de Rezidenţiat a intrat...

Închide