Studenții de la trei facultăți ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au pregătit azi peste 50 de rețete inovative în cadrul concursului gastronomic ”USAMV – dinamic și creativ”.
Preparatele au fost jurizate de un juriu compus din reprezentanți ai mediului de afaceri și specialiști în domeniu, iar cele mai apetisante au fost premiate cu 1000, 800, 600 și 450 lei.
Printre produsele care au atras privirile s-a numărat pita de mălai cu jumări, brânză și cârnați, prezentată de un student din județul Bistrița Năsăud.
”Este o rețetă tradițională de la bunici și străbunici, sper să se bucure de succes”, a spus Nicolae Cozonac.
O altă studentă, Teodora Rusu, a expus clătite din făină de ghindă, preparate pe loc la o plită, care au fost servite calde.
”Ingredientele folosite sunt certificate ecologic, pe clătite se poate pune dulceață sau sirop de arțar, după gust”, a spus aceasta.
Printre exponate s-au mai nunărat brânză maturată de oaie cu jeleu de coacăze negre și pepperoncino, pâine provensală cu roșii uscate și lavandă, iaurt cu sirop de vin, zacuscă cu miere de albine, chiftele de bibilică cu șofran, pasta de jumări cu trufe.