Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Lacurile Tarnița și Fântânele, eliminate din lista căilor navigabile ale României! Milionarii Clujului nu se mai pot plimba cu bărci cu motor și hidroavioane

Lacurile Tarnița și Fântânele din județul Cluj vor fi eliminate din lista căilor navigabile ale României în urma unui demers al prefectului Ioan Aurel Cherecheș, fiind în curs de aprobare o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Într-o adresă a Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor se arată că în anexa la HG nr. 665/2008 este cuprinsă lista căilor navigabile interioare ale României, fiind evidențiate lacurile Fântânele și Tarnița.

”Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a întreprins demersurile necesare și a elaborat un proiect de HG pentru modificarea anexei nr. 665/2008, proiect care se află pe circuitul de avizare, în care se stipulează că lacurile Fântânele și Tarnița sunt eliminate din lista căilor navigabile ale României”, se arată în adresa respectivă.

Dispare poluarea din sursa de apă a clujenilor

Demersul prefectului de Cluj are rolul de a opri navigația bărcilor, în special a celor cu motor, pe cele două lacuri, în special de pe Tarnița, care este sursa de apă a municipiului Cluj-Napoca, dar și a unor hidroavioane, mijloace de transport care poluează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Polițiști felicitați după ce au recuperat pensia unui bătrân din Huedin

Nea Ștefan din Huedin le este recunoscător polițiștilor și bucuros că banii din pensie i-au fost recuperați în timp record...

Închide