Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

Măsuri fără precedent împotriva coronavirusului. Se închid restaurantele, se suspendă toate zborurile spre Spania, românii să nu revină acasă

Măsuri fără precedent împotriva coronavirusului. Se închid restaurantele, se suspendă toate zborurile spre Spania, românii să nu revină acasă

ACTUALIZARE:

Restaurante şi baruri închise

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, ca măsuri de combatere a cornobavirusului, suspendarea activităţii de servire şi consum de produse alimentare şi produse alcoolice şi nealcoolice la restaurante, cafenele şi hoteluri.

‘Este permisă organizarea acestor unităţi pentru comercializarea produselor care nu presupun rămânerea clienţilor în interiorul unităţii’, a spus Vela.

 

Nici o activitate cu peste 100 de persoane

De asemenea, activităţile culturale, artistice, sportive sau religioase desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise.

“O decizie se referă la suspendarea tuturor activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală realizate în spaţii închise”, a spus Vela.

El a precizat că se interzice organizarea şi desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spaţii deschise.

‘Organizatorii evenimentelor în spaţii deschise ce presupun participarea a maximum 100 de persoane sunt obligaţi să dispună măsuri care să asigure distanţa de minimum un metru între participanţi’, a precizat ministrul.

 

Zborurile din Spania, oprite

În plus, tate zborurile spre şi dinspre Spania vor fi suspendate timp de 14 zile, începând cu data de 18 martie, ora 18,00.
‘Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18,00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre şi dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată’, a spus ministrul.

 

Românii să rămână unde sunt

Ministrul Afacerilor Interne a făcut un apel către românii din diaspora să nu revină în ţară în această perioadă, subliniind că aceştia vor intra direct în carantină sau în izolare la domiciliu.

‘Fac un apel către fraţii din diaspora: nu este bine pentru compatrioţii noştri din ţară să reveniţi acum acasă. Vă aduc la cunoştinţă că veţi intra direct în carantină sau în izolare la domiciliu. Fac un apel la înţelepciune şi la maturitate. Trebuie să avem cu toţii grijă de copiii, părinţii şi bunicii noştri mai mult ca niciodată’, a mai spus acesta.

 

Ştirea iniţială:

Se închid restaurantele şi barurile! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat astăzi că s-a luat măsura închiderii restaurantelor şi barurilor. De asemenea, se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise

Totodată, a fost interzisă organizarea evenimentelor externe cu mai mult de 100 de persoane.

Vela a mai anunţat că se suspendă zborurile spre Spania.

Se suspenda activitatea de servire si consum a  produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, activitati organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice in spatiile din interiorul sau exteriorul locatiei. E permisa organizarea de catre aceste unitati economice de profil a activitatii de comercializare care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client”, a spus Vela.

Măsura a fost luată în contextul stării de urgență instituită prin Decret prezidențiale pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Măsuri fără precedent împotriva coronavirusului. Se închid restaurantele, se suspendă toate zborurile spre Spania, românii să nu revină acasă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Ungaria permite celor peste 3500 de români aflați la granița cu Austria să ajungă în România

Ungaria permite celor peste 3500 de români aflați la granița cu Austria să ajungă în România. Este o excepție, totuși....

Închide