Ultima actualizare: 3.4.2024
Spital din Cluj-Napoca transformat în loc de izolare pentru Coronavirus.
Locale

Numărul clujenilor izolați la domiciliu a crescut la 900. Controale la restaurante și cluburi

Numărul clujenilor izolați la domiciliu a crescut la 900. Alături de aceștia, 53 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar patru pacienți infectați, din alte județe, sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat astăzi că la nivelul județului nu este niciun caz confirmat.

“În acest moment avem 905 persoane în izolare la domiciliu, 53 de persoane în carantină instituționalizată, zero cazuri pozitive. Avem patru pacienți pozitivi din alte județe, după cu urmează: Maramureș, care este ameliorat, dar încă pozitiv, a fost retestat zilele trecute. Pacienta din Mureș este ameliorată în acest moment. Pacienta din Covasna are o stare generală bună și pacientul din Iași, carantinat la Satu Mare a ajuns la Cluj aseară, este asimptomatic, dar este confirmat pozitiv. Toți sunt internați pe secția dedicată a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. În momentul de față, sunt ocupate partu saloane din cele 12 disponibile pe această secție”, a declarat prefectul Clujului.

La Cluj pot fi testate 70 de probe, deși la unitatea medicală au fost primite 114 în ultimele 24 de ore.

“Marea lor majoritate provin din centrele de carantină, în special din județele învecinate, pentru că, după cum știți, suntem centru regional. Urmează să primim un nou număr de teste, pentru că în curând se vor termina, având în vedere volumul foarte mare pe care îl avem, de 70 pe zi, evident că vom depăși în curând capacitatea de 400 care era asigurată până la acest moment. Mâine ar trebui să sosească un număr destul de important de teste, pentru că la nivel național sunt 3.000 achiziționate care vor fi dirijate către cele cinci centre regionale”, a adăugat Mircea Abrudean.

Controale

Prefectul a anunțat și controale în restaurante și în cluburi astfel încât să fie respectată limitarea de maxim 100 de persoane.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Numărul clujenilor izolați la domiciliu a crescut la 900. Controale la restaurante și cluburi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cererile făcute către Poliția Cluj se pot face doar electronic. Ce alte măsuri s-au luat

Cererile făcute către Poliția Cluj se pot face doar electronic. Ce alte măsuri s-au luat Având în vedere măsurile instituite...

Închide