Ultima actualizare: ieri, 11:08
Locale

900 de arbori plantați de primărie la Cluj-Napoca

900 de arbori plantați de primărie la Cluj-Napoca. Plantările de arbori din această primăvară sunt aproape finalizate la Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a plantat câtiva arbori din totalul celor 30 de stejari aurii plantați în Parcul Central și la Baza Sportivă Gheorgheni.

Până la sfârșitul acestei luni vor mai fi plantați cel puțin 55 arbori cu balot la mai multe școli din municipiu, dar și pe diverse străzi.

În total, în sezonul toamnă-primăvară, Primăria Municipiului Cluj-Napoca va fi plantat aproximativ 900 arbori cu balot la diverse obiective, școli sau parcuri – doar la școli au fost plantați peste 500 copaci.

O mare parte din acești arbori au fost plantați odată cu lucrările de modernizare și reabilitare a mai multor străzi și parcuri din oraș:

– 51 arbori pe strada Regele Ferdinand, cu mențiunea că până în prezent nu a existat niciun copac pe această stradă
– 48 arbori noi pe strada Molnar Piuariu prin lucrările care sunt în curs de finalizare
– 64 arbori plantați în acest sezon pe strada Bună Ziua
– 165 arbori în noul parc „Între Lacuri”.

”Direcția Primăriei Municipiului Cluj-Napoca este una clară: dimensiunea verde este un factor cheie pentru calitatea vieții cetățenilor. Vom continua astfel „înverzirea” diverselor obiective din oraș și crearea de *coridoare verzi* pentru îmbunătățirea calității spațiilor publice din Cluj-Napoca, pentru ca toți clujenii să se poată bucura de frumusețea și liniștea naturii, dar mai ales de aerul curat.

Acțiunile de plantare pe raza municipiului Cluj-Napoca vor fi reluate în toamnă, când condițiile vor fi propice plantărilor de arbori”, a precizat primarul Emil Boc.

900 de arbori plantați de primărie la Cluj-Napoca

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
7,5 milioane de euro este impactul financiar negativ al coronavirusului în Cluj-Napoca

7,5 milioane de euro este impactul financiar negativ al coronavirusului în Cluj-Napoca. Anunțul aparține primarului Emil Boc, care în cadrul...

Închide