Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Studiu. Ce cumpără românii în vreme de coronavirus

Potrivit unui studiu IRES, dat astăzi publicității, românii au trecut în proporție mare la comerțul online. Cele mai vândute produse online rămân electrocasnicele.

Din studiu reiese că  48% dintre români declară că au făcut cel puțin o dată cumpărături online. Produsele electronice și electrocasnice (81%), îmbrăcămintea și accesoriile (71%), încălțămintea (67%), produsele pentru întreținerea gospodăriei (57%) sau produsele cosmetice (50%) au fost cumpărate în cele mai mari proporții.

De asemenea, 17% dintre români au apelat, în această perioadă, la servicii de livrări la domiciliu (cumpărături sau mâncare gătită). Cei mai mulți au cumpărat mâncare gătită (60%) și produse alimentare (53%), iar 13% au cumpărat și medicamente.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de  1.055 de persoane de 18 ani și peste. Tipul eșantionului este multi-stratificat, probabilist și reprezentativ la nivel național. Perioada realizării anchetei a fost 7 – 8 aprilie 2020,
iar datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Studiu. Ce cumpără românii în vreme de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Unii șoferi s-au chefuit de Florii. Polițiștii au deschis mai multe dosare penale

Polițiștii clujeni au aplicat ieri mai multe sancțiuni pentru șoferi prinși băuți la volan. Se pare că mulți au chefuit...

Închide