Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

UBB monitorizează în timp real impactul pandemiei asupra economiei românești

UBB monitorizează în timp real impactul pandemiei asupra economiei românești. Specialiștii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca monitorizează în timp real impactul pandemiei de COVID-19 asupra economiei românești și își propun să realizeze previziuni economice în contextul actual.

Proiectul cuprinde și realizarea unei platforme online denumite generic COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) prin care cercetătorii UBB implicați în acest proiect publică o serie de date relevante privind impactul economic al pandemiei COVID-19 sub forma unor infografice interactive, menite să ofere o imagine comprehensivă, actualizată în timp real a situației economiei românești.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea unui sprijin real factorilor decizionali prin realizarea și actualizarea constantă a analizei situației generate de epidemia de COVID-19, respectiv prin oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai bună protejare a societății, a companiilor, a angajaților acestora, respectiv a lanțurilor de aprovizionare din economia reală. Proiectul de cercetare este coordonat de prof. univ. dr. Szász Levente, prodecanul FSEGA responsabil pentru cercetarea științifică.

„Universitățile românești s-au mobilizat exemplar în această perioadă, fiecare contribuind, în funcție de anvergura și profilul academic, la bunul mers al societății, la nivel local/regional/național/internațional. UBB, ca universitate globală, a contribuit major la toate aceste niveluri, iar prin acest proiect, contribuția națională (cu potențial impact internațional) a UBB – unul dintre liderii științelor economice din țară – este din nou reliefată exemplar”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

La rândul său, decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață este de părere că „această pandemie reprezintă în esența sa o provocare majoră pentru întreaga umanitate. Repornirea adecvată a activității economice reprezintă cea mai mare provocare pentru perioada imediat următoare ieșirii din starea de urgență, în ideea diminuării riscurilor aferente COVID-19. Dacă acest proces nu este gestionat în mod inteligent și pragmatic, costurile asociate vor fi mai ridicate și se vor resimți o perioadă mai mare de timp. În acest context, ne asumăm rolul de a sprijini societatea și factorii decizionali din domeniul economic, asigurându-le toate informațiile și analizele de care dispunem, pentru a lua cele mai bune decizii în vederea ameliorării impactului negativ al acestei pandemii asupra economiei românești.”
Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar informațiile sunt disponibile în limba română, maghiară și engleză.

Universitatea Babeș-Bolyai a fost în permanență alături de membrii comunității și s-a implicat intens în susținerea lor. UBB este preocupată de informarea corectă și constantă a comunității, site-ul Universității găzduind, în această perioadă, o secțiune dedicată special informațiilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul Coronavirus (https://www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/).

UBB monitorizează în timp real impactul pandemiei asupra economiei românești

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Un șofer de 68 de ani a zburat cu mașina de pe un pod din Nădășel

O autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SAJ au intervenit ca urmare a ieșirii în afara părții carosabil...

Închide