Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

UE anunță că nu este pregătită pentru un nou val de infectări cu COVID-19

Comisia Europeană a atenţionat joi că statele membre ale UE nu sunt pregătite pentru un nou val de infecţii cu COVID-19 şi a recomandat măsuri comune pentru scoaterea pe piaţă a noilor vaccinuri atunci când ele devin disponibile, transmite Reuters.

″În timp ce evoluţia pandemiei revine la nivelurile din luna martie, starea pregătirii noastre nu″⁣ (revine), a declarat vicepreşedintele CE pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas. Totodată acesta recomandă adoptarea unei strategii comune pentru crearea unui vaccin anti-coronavirus.

Spitalele și centrele de vaccinare ar trebui să aibă personal suficient, pregătit şi dotat cu echipamentele necesare, a atenţionat executivul comunitar, din păcate această condiție nu este mereu îndeplinită. În unele situații chiar personalul calificat ajunge să fie infectat cu coronavirus. Vaccinurile ar trebui să fie disponibile în primul rând celor mai vulnerabile categorii, printre care personalului din domeniul asistenţei medicale, lucrătorilor din centrele de asistenţă pe termen lung, persoanelor cu vârste peste 60 de ani, persoanelor cu boli cronice, lucrătorilor din sectoare esenţiale şi oamenilor din categorii socio-economice dezavantajate.

Potrivit unei estimări făcute de Comisia Europeană în luna iulie, numărul persoanelor aparţinând ″categoriilor prioritare″⁣ ar putea depăşi 200 de milioane, dintr-o populaţie totală a UE de 450 de milioane de locuitori.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Nuntă cu sute de persoane, mireasă infectată cu COVID-19. În cauză s-a deschis dosar penal

La o nuntă cu peste 350 de invitați, în Bihor, unde socru mare era un fost adjunct al Poliției, mireasa...

Închide