Ultima actualizare: 8.2.2024
Publicitate

Decorează-ți casa în stil vintage | Unde poți cumpăra cele mai deosebite antichități din România

Tot mai multe persoane aleg să își decoreze casa, sau cel puțin un colțișor din casă, în stil vintage, semn că antichitățile sunt din nou „la putere”. Dacă, de exemplu, în urmă cu zeci de ani, ceasurile de perete, vazele sau mașinile de scris erau obiecte absolut normale ce se găseau în anumite case, astăzi ele pot fi piesele de rezistență al decorului interior. 

Pentru a-și decora casa în stil vintage, sau doar pentru a da o nuanță de vintage, mulți oameni aleg să cumpere antichități online: icoane, mobilă veche, păpuși, oglinzi decorative… etc. Acest lucru se datorează faptului că vintageul a prins amploare în ultimii ani, şi a devenit un trend demn de luat în considerare. În ceea ce privește prețul unui astfel de „răsfăț”, acesta poate varia în funcție de buzunarul oricui. Dacă unele produse sunt extrem de scumpe, altele sunt accesibile aproape oricui, de aceea, în general, oamenii preferă să aleagă magazine/site-uri mai „lejere”, unde prețurile sunt atât pentru pretențioși, cât și pentru cei nepretențioși.

De unde provine cuvântul vintage

Cuvântul vintage a fost folosit pentru prima dată la începutul secolului al XV-lea. El provine din franceză, vendage, adică recoltă de vin. Din punct de vedere tehnic, vintage, în vinificaţie, este procesul de a culege strugurii şi de a crea produsul finit într-un singur an.

Cu trecerea timpului, semnificaţia termenului vintage s-a extins. La început, descria maşini care aveau cel puţin 50 de ani, iar în prezent, vânzătorii și cumpărătorii îl folosesc pentru a descriere obiecte sau haine care au cel puţin 30 de ani vechime sau care arată ca și cum ar avea vechime mare. Stilul vintage este o estetică formată din contrarii, unde piesele cu personalitate se combină cu cele avangardiste.

De unde provine cuvântul vintage

Cuvântul vintage a fost folosit pentru prima dată la începutul secolului al XV-lea. El provine din franceză, vendage, adică recoltă de vin. Din punct de vedere tehnic, vintage, în vinificaţie, este procesul de a culege strugurii şi de a crea produsul finit într-un singur an.

Cu trecerea timpului, semnificaţia termenului vintage s-a extins. La început, descria maşini care aveau cel puţin 50 de ani, iar în prezent, vânzătorii și cumpărătorii îl folosesc pentru a descriere obiecte sau haine care au cel puţin 30 de ani vechime sau care arată ca și cum ar avea vechime mare. Stilul vintage este o estetică formată din contrarii, unde piesele cu personalitate se combină cu cele avangardiste.

Cum să îți decorezi casa cu influențe vintage

Puțini sunt aceia care aleg să își decoreze casa doar în stil vintage, majoritatea oamenilor alegând să combine stilul contemporan cu cel vintage. Cu toate că la prima vedere pare o treabă grea, în practică, lucrurile sunt mult mai simple. Cu puțin ajutor și un magazin vintage cu o ofertă largă, îți poți decora casa mai ușor decât ai crede.

Puteți începe prin a adăuga câteva elemente decorative în stil vintage, fără a încărca apartamentul/casa cu un decor full-vintage. Puteți alege elemente precum: oglinzi decorative, lampadar, picturi, sfeșnic, mobilă veche, bijuterii vechi.

 

Câteva caracteristici ale stilului vintage

  • Culori neutre și pasteluri
  • Mobilier tapițat
  • Mobilier cu mânere decorative
  • Perdele și draperii voluminoase cu imprimeuri florale sau simple, în culori neutre
  • Materiale naturale
  • Țesături din fibre naturale
  • Elemente decorative din lemn, piele, ceramică, metal
  • Corpuri de iluminat din cupru, bronz, sticlă mată (puteți alege pendule, lămpi, aplice de perete…etc)

 

Antic Shop – magazin antichități online 

Antic Shop este un magazin virtual de antichități, care dă posibilitatea oricui de a publica gratuit antichități, obiecte antice, colecții și multe altele într-un mod profesionist, folosind cele mai recente tehnologii web. Producția a pornit în județul Satu Mare, iar acum este cel mai renumit magazin online de antichități din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Publicitate
Simona Igna – speaker din domeniul parapsihologiei, vine la Cluj-Napoca pentru a susţine conferinţa “Limbajul iubirii şi încrederii de sine”

Simona Igna – speaker din domeniul parapsihologiei, vine la Cluj-Napoca pentru a susţine conferinţa “Limbajul iubirii şi încrederii de sine”...

Închide