Ultima actualizare: 8.2.2024
Naţionale

VIDEO. Polițiștii au fugit după ea. Nu a vrut să poarte masca și a înjurat poliția

VIDEO. Femeie încătușată pentru că nu purta corect masca! Polițiștii au fugit după ea. O orădeancă în vârstă de 32 ani, avertizată pe stradă de poliţişti să-şi pună corect masca, i-a înjurat, iar când i s-a cerut să se legitimeze a luat-o la fugă.

Poliţiştii au fost obligaţi să o încătuşeze, în final, şi să o ducă la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde s-a ales cu amenzi atât pentru injuriile proferate la adresa lor, cât şi pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii.

Incidentul s-a produs joi după-amiază, lângă Piaţa Decebal din Oradea. Femeia traversa strada pe trecerea de pietoni în faţa unei maşini de Poliţie. Unul dintre agenţi a atenţionat-o să-şi pună corect masca pe faţă, moment în care aceasta a devenit recalcitrantă şi a început să-i înjure. Când poliţistul a oprit maşina şi i-a cerut se legitimeze, femeia a luat-o la fugă, fiind în final prinsă şi încătuşată, de faţă cu trecătorii.

Momentul a fost filmat de o altă orădeancă, iar din înregistrarea postată, ulterior, pe Facebook, se vede cum femeia încătuşată se zbate în continuare şi se aude cum atât ea, cât şi oamenii comentează dezaprobator la adresa poliţiştilor şi a măsurii.

“Ce se întâmplă în ţara asta!”, spune în înregistrare încătuşata, în timp ce femeia care filmează îi mustră pe poliţişti, pomenindu-l inclusiv pe președintele Klaus Iohannis: “Nu vă este rușine? Şi ce dacă n-are mască, domn’le? Ruşine, ruşine Poliţiei Române! Asta’i România lui Iohannis!”, strigă ea.

Unul dintre poliţişti se opreşte lângă maşină, împreună cu femeia încătuşată şi o întreabă de faţă cu toată lumea motivul pentru care nu s-a legitimat, moment în care discuţiile se reaprind, iar martora care filmează intervine din nou. “Dar de ce să se legitimeze, domnule, pentru că n-are mască?”, filmarea fiind apoi întreruptă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că poliţiştii au acţionat corect în situaţia dată. “Doamna a fost atenţionată, doar, să-şi pună corect masca. În loc să se conformeze, a adresat injurii poliţiştilor, iar când a fost rugată să se legitimeze, a fugit”, explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Fărcuţa.

Reacţia li s-a părut ciudată poliţiştilor, care au crezut că femeia ar putea avea un motiv ascuns pentru care fuge, motiv pentru care au urmărit-o, au imobilizat-o şi, pentru că a continuat să fie agresivă fizic, verbal, și recalcitrantă, au încătuşat-o.

Potrivit sursei citate, femeia, o orădeancă în vârstă de 32 ani, a fost dusă la sediul Poliţiei municipiului Oradea şi a fost sancţionată cu 250 lei, pentru injuriile aduse poliţiştilor, respectiv cu 1.000 lei pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii. În procesul verbal, orădeanca şi-a recunoscut greşeala.

“Ea a menţionat în rubrica “Observaţii” că a fugit şi că recunoaşte că a greşit”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
METEO. Ninsori ploi și vânturi puternice la nivel național

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o informare meteo de polei, ninsori și intensificări ale vântului, care este...

Închide