Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Boc acuzat de o judecătoare că șantajează și demolează ilegal garajele

Primarul Clujului, Emil Boc a fost acuzat de judecătorul Adina Lupea, de la Curtea de Apel Cluj că demolează ilegal garajul și că este șantajată.

”Când îmi dărâmi cu japca o proprietate înscrisă în cartea funciara, iar înainte mă șantajezi că dacă nu o dărâm pe cheltuiala mea, nu primesc loc de parcare, în limbaj juridic se traduce: Distrugere, abuz în serviciu, șantaj și amenințare (până la șantaj). Ceea ce poate îmbracă forma unei plângeri penale (…) am fost contactată, pe diverse căi, de simpatizanți ai unui partid (o sa îl ghiciți singuri) să îmi spună că sunt o refractară. Că mă opun la frumos. Că nu sunt ecologică, Că nu doresc dezvoltarea urbei și nu visez parkinguri. Că sunt garajele inestetice, toți sunt iubitori de frumos și natură. Că nu văd la ce mă opun. Că ei își vând mașina că vor să meargă cu bicicleta, că sunt ecologiști. Le-am spus  dacă sunt așa de ecologiști, să o ducă pe ea, mașina, la casat, pe gratis, că dacă o vând nu e nicio scofală, fiindcă el, cumpărătorul, va circula cu ea și va polua în continuare. Însă dacă îi întrebi , parte în parte, dacă ei vor să renunțe la proprietățile lor în numele omenirii și a planetei verzi, își găsesc scuze și dispar ca în ceață. Că doar e mai comod să le spui altora să renunțe la proprietate, când tu nu ai face niciun pas în acest sens fără bani”, a scris judecătorul Adina Lupea.

Lupta a început încă din noiembrie

Încă din luna noiembrie au început atacurile, atunci când judecătoarea s-a opus imediat când a aflat că se vor dărâma garajele din Mărăști, atunci a declarat faptul că: ,,Din minunățiile noului nostru reales primar, Emil Boc! Dețin în proprietate un garaj, situat pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. La apartamentul unde sunt coproprietară cu mama și fratele meu. Garaj înscris în cartea funciară. Garaj pentru care plătim impozit anual. Ne-am pomenit cu o somație de demolare, fiindcă în caz contrar îl va demola Primăria, la suma de 4.100 de lei, și ceva, pe cheltuiala noastră. Nu numai noi, toți proprietarii de garaje din zonă. Domnul Boc, se aude? Faceți ceva exproprieri în zonă și nu știm noi? Cum să îmi demolați garajul care e pe numele meu și în proprietatea mea, înscris în CF, și pentru care de 30 de ani plătesc impozit anual? Și nu numai că nu ne despăgubiți, ne amenințați și cu cheltuieli de demolare! Nu aveți noțiunea constituțională de proprietate privată?”, a declarat judecătoarea Adina Lupea.

 

De la ce a pornit totul?

Emil Boc a făcut o declarație, în care spune că până în martie 2021 vor avea clujenii timp să-și dărâme garajele din proprii bani. În caz contrar primăria le va dărâma oricum dar nu vor beneficia de un loc de parcare: ,,Nu are decât să îl mute pe un teren privat. După cele 120 de zile de la somație, în martie 2021, voi emite dispoziția de primar pentru demolarea garajelor de pe amplasamentele somate, iar cei care nu le vor desființa, nu vor mai primi un loc de parcare cu abonament de la Primărie”, a declarat Emil Boc.

De această declarație al primarului s-a legat judecătoarea Lupea. Cel mai probabil judecătoarea va da în judecată primăria, ceea ce înseamnă că lucrările vor fi oprite cu totul pentru o perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO/VIDEO. Mica Unire la Cluj. Fără Hora Unirii, din cauza pandemiei!

Mica Unire la Cluj. Autorităţile din Cluj au sărbătorit astăzi Ziua Unirii Principatelor Române printr-o ceremonie organizată la bustul domnitorului...

Închide