Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Judecătoarea Adina Lupea nu are acte de proprietar pe garaj. Se pare că Boc a câștigat lupta

Se pare că judecătoarea Adina Lupea nu deține acte de proprietar pentru garajul deținut de dânsa pe strada Mureșului. De altfel nimeni de pe strada respectivă nu are acte de proprietar, spune viceprimarul Clujului.

”Noi nu am găsit niciun fel de document care să ateste această calitate, să fie intabulat garajul. Am făcut verificările înainte de a trimite somațiile pentru garaje. Noi facem toate aceste verificări în prealabil. Tocmai de aceea merge așa de greu, pentru că trebuie să facem toate verificările necesare. Nu am trimis somații de demolare a garajelor pe terenurile restituite în proprietate, revendicate sau pe terenurile unde sunt procese. La final vom interveni și acolo, dar deocamdată am trimis somație numai unde lucrurile sunt clare. Nu fac referire la doamna judecător, dar noi nu am găsit niciun fel de document în această direcție (n.red. că ar fi proprietate privată terenul) și am făcut toate verificările”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

,,Lupta” a început în urmă cu câteva luni!

Judecătoarea s-a opus încă din luna noiembrie atunci când s-a aflat faptul că garajele din Mărăști se vor demola. Judecătoarea a pretins că are un garaj pe strada Mureșului cu acte în regulă: ”Din minunățiile noului nostru reales primar, Emil Boc! Dețin în proprietate un garaj, situat pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. La apartamentul unde sunt coproprietară cu mama și fratele meu. Garaj înscris în cartea funciară. Garaj pentru care plătim impozit anual. Ne-am pomenit cu o somație de demolare, fiindcă în caz contrar îl va demola Primăria, la suma de 4.100 de lei, și ceva, pe cheltuiala noastră. Nu numai noi, toți proprietarii de garaje din zonă.  Domnul Boc, se aude? Faceți ceva exproprieri în zonă și nu știm noi? Cum să îmi demolați garajul care e pe numele meu și în proprietatea mea, înscris în CF, și pentru care de 30 de ani plătesc impozit anual? Și nu numai că nu ne despăgubiți, ne amenințați și cu cheltuieli de demolare! Nu aveți noțiunea constituțională de proprietate privată?”, a postat judecătoarea Lupea în noiembrie.

La momentul acela, primarul Emil Boc a declarat că orice ar fi, garajele se vor demola: “Nu are decât să îl mute pe un teren privat. După cele 120 de zile de la somație, în martie 2021, voi emite dispoziția de primar pentru demolarea garajelor de pe amplasamentele somate, iar cei care nu le vor desființa, nu vor mai primi un loc de parcare cu abonament de la Primărie”, a declarat Emil Boc în noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus județul Cluj: 136 persoane infectate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj au fost depistate 136 persoane infectate cu coronavirus. Rata de incidență...

Închide