Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Emil Boc: Nu îi pot închide în închisori pe cei care nu cred în Covid

Primarul Emil Boc a declarat la Napoca Live faptul că nu pot fi obligați cei care nu cred în existența Covid-ului sau cei care preferă să folosească remedii ,,băbești” să creadă sau să se vaccineze.

”Eu am un punct de vedere ușor diferit. În lume sunt două moduri mari de guvernare a oamenilor a societăților, al orașelor, modelul democratic și modelul autoritar.

Avem ambele modele de țări ,,pe masă”: Rusia sau America. În unele părți ale lumii s-au închis orașe de 11 milioane de oameni peste noapte fără să zică cineva ceva, asta înseamnă autoritarism. În unele părți se ascund informații sau le umflau. Știm și noi că am avut și spuneau să porumbul crește cât stâlpul de telegraf. Modelul autoritar, i-a libertatea de la om, ea face marea diferență dintre autoritarism și democrație

Democrația pune în centrul ecuației sale libertatea. Asta face ca și cel care nu este de acord cu mine să aibă dreptul să se exprime, asta e democrația, asta nu înseamnă însă că are dreptate, în democrație, adevărul reiese chiar din această confruntare de idei, dar nici nu îi pot închide în închisoare, dacă nu sunt de acord cu mine.

Marea artă este să știm să ascultăm, să ne formăm singuri punctele de vedere, să ne alegem sursele de informare și să judecăm. În democrații, vaccinarea nu este obligatorie, este opțională, dar îi explici omului că fără vaccinare nu vom ieși mai repede din pandemie. nu poți participa la anumite evenimente, să intri la anumite restaurante. Nu va fi obligatoriu dar nu vei putea beneficia de anumite servicii fără să fi vaccinat.

Ține de esența democrației, de a-i asculta și pe ceilalți. Democrația este cea mai proastă formă de guvernământ, cu excepția celorlalte, asta-i o mare realitate, omenirea de 4.000 de ani nu a inventat o altă formă de guvernare mai bună. Trebuie să îi lași și pe alții să își exprime opinia chiar dacă nu e bună”, a declarat Emil Boc

,,Eu merg pe partea empatică”

”Oamenii sunt stresați, sunt sătui după un an de pandemie psihologic sunt distruși și trebuie empatic să discuți cu ei. Nu toată ziua dai cu noroi și împroști cu acuze”, a mai adăugat primarul Emil Boc.

SURSĂ: Napoca Live.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Județul Cluj: femeie găsită carbonizată într-o cabană arsă complet

Pompierii clujeni au intervenit în această seară la stingerea unor flăcări care au cuprins o cabană din apropierea localității Vâlcele....

Închide