Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Poliția Cluj: patrule pe străzile din județ pentru siguranța populației

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării Mobile „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, vor acționa în sfârşit de săptămână, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, impunerea respectării normelor instituite în contextul pandemiei de coronavirus și prevenirea riscului rutier.

În contextul sărbătorilor religioase din zilele următoare, în perioada 24-25 aprilie, aproximativ 450 de forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor acționa zilnic, pe raza județului Cluj, pentru ca aceste zile să fie sărbătorite în condiții de siguranță.

Efectivele angrenate vor acționa, în sistem integrat, în vederea prevenirii comiterii unor fapte antisociale, combaterii fenomenului infracțional, dar și pentru impunerea respectării normelor în vigoare pe perioada stării de alertă în vederea preveniri răspândirii virusului Covid-19.

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de mare importanță în această perioadă.

De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație din interiorul localităților, pe drumurile naționale, dar și pe autostrada A3, acționând pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și pentru fluidizarea traficului.

Jandarmii clujeni prezenți și în zonele turistice.

Totodată, jandarmii vor acționa în zona stațiunilor montane și pe traseele turistice adiacente acestora, verificând respectarea normelor în vigoare și prevenirea faptelor antisociale.

Reamintim faptul că, purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori ați luat la cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, identificați cele mai apropiate forțe de ordine și solicitați sprijinul acestora cu încredere, sau apelați numărul Unic de Urgenţă 112!

Pe această cale, adresăm rugămintea cetățenilor să respecte legislația în vigoare și recomandările făcute de autorități în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cîțu: Vom renunța la mască dacă se vaccinează 10 milioane de români

Premierul Florin Cîțu, a anunțat joi într-o conferință de presă, faptul că purtarea măștii va fi eliminată doar după ce...

Închide