Alexia, fetița de doar 10 ani care a fost implicată în accidentul feroviar de la Urișor, din 16 august, a decedat. Familia fetiței a ales să doneze organele fetiței, astfel că alte patru persoane.
Accidentul a avut loc în 16 august, în localitatea Urișor, județul Cluj. Mama fetiței, Rodica și Alexia se întorceau din Italia și se aflau în microbuzul care urma să le aducă sfârșitul.
Cele două mergeau la Darabani, pentru a-și vizita familia însă din nefericire, nu vor mai ajunge niciodată la destinație, pentru că au avut ghinionul de a sta pe locurile care au fost lovite în plin de tren.
Cele două mergeau la Darabani, pentru a-și vizita familia însă din nefericire, nu vor mai ajunge niciodată la destinație, pentru că au avut ghinionul de a sta pe locurile care au fost lovite în plin de tren.
Vă reamintim faptul că mama fetiței a decedat și ea, la două zile după ce a fost internată la spital, în stare gravă.
,,Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru semeni necunoscuți, aflați în suferință! Transplantul înseamnă VIAȚĂ! La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni. Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.
Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil.
Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate.
Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță. DA pentru VIAȚĂ!”, au transmis cei de la Agenţia Naţională de Transplant.