Ultima actualizare: 17.11.2022
Locale

Preoți acuzați că ar alungat din biserică persoanele vaccinate anti-Covid

Un caz ieșit din comun a avut loc într-o biserică din județul Botoșani, persoanele vaccinate anti-Covid care participau la o slujbă, au fost date afară de către preoți, potrivit directorului DSP, Monica Adăscăliței.
Potrivit sursei citate, pe adresa instituţiei au fost transmise sesizări însoţite de imagini video, potrivit cărora doi preoţi din mediul rural le-ar fi cerut enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta.
“Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a afirmat Monica Adăscăliţei, citată de Agerpres.
Oficialul DSP susţine că sesizări similare au fost transmise şi de unii dintre medicii de familie.

“Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii bisericii”, a adăugat șeful DSP Botoșani.â

SURSĂ: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Victima accidentului din Piața Cipariu, era un profesor universitar

Pietonul lovit de o autoutilitară în cursul zilei de luni, în Piața Cipariu, era un profesor universitar de la Facultatea...

Închide