Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

10 sfaturi pe care trebuie să le audă fiecare parior

Pariurile sportive pot fi distractive și profitabile în același timp, dacă respecți o strategie bine pusă la punct și dacă profiți de un bonus fără depunere, oferit de tot mai multe agenții online.

Toți pariorii vor să aibă succes, indiscutabil. Nu am auzit pe nimeni până acum care să spună că nu îi pasă dacă pierde bani, oricât de mulți ar avea. Dar, de la „a vrea” până la „a obține”, este o anumită distanță. Unii jucători își dau seama mai repede despre cum stau lucrurile și parcurg mai repede această distanță. Alții, tot repetă greșelile și au impresia că „finișul” este un fel de „Fata Morgana”, doar un miraj.

Indiferent că ești începător sau că pariezi de mult timp, citește recomandările de mai jos. Te vor ajuta să devii un parior mai bun și, implicit, să fii pe profit la finalul lunii. Nu sunt lucruri complicate, nu ai nevoie de cine știe ce resurse, trebuie să fii doar disciplinat, bine organizat și consecvent. Fără aceste calități nu poți reuși în niciun domeniu.

Sfatul nr. 1: Joacă doar pe sporturile la care te pricepi

În cazul în care nu ai urmărit niciodată un meci de baseball, nu te aventura să pariezi pe acest sport, chiar facă găsești ponturi care par de încredere. Este foarte important să știi istoricul echipelor care se înfruntă, stilurile de joc, gradul de rivalitate, ce motivație au. Degeaba afli ce jucători lipsesc dacă nu ai idee despre statutul lor (jucător cheie, titulari, rezerve obișnuite etc.).

Sfatul nr. 2: Stabilește un buget fix și un obiectiv

Trebuie să ai un control permanent al sumelor pariate. Pariurile reprezintă o activitate care te prinde și, fără să îți dai seama, te costă mai mult decât ți-ai propus, atât ca bani, cât și ca timp. Stabilește un buget fix încă de la începutul lunii și, în funcție de el, o țintă realistă de profit. Poți împărți bugetul lunar pe săptămâni sau chiar pe zile, astfel încât să nu suferi dacă pierzi banii.

Sfatul nr. 3: Alege strategia de joc

Marea majoritate a celor care pierd bani la pariuri pe termen lung joacă haotic. Încep cu o strategie pe care o schimbă pe parcurs, după prima serie de bilete pierzătoare. Este crucial să alegi un plan de joc încă din start și să te ții de el, indiferent ce s-ar întâmpla. Planul se referă în special la felul în care calculezi miza (în funcție de risc și de bugetul total, miză fixă, miză progresivă ș.a.) și la tipul biletelor jucate (individuale sau multiple). Ideal este să stabilești  miza în raport cu probabilitatea de câștig și cu bankroll-ul, jucând doar bilete cu o singură selecție pe Internet, pentru a evita taxa de 5% din miza fiecărui pariu.

Sfatul nr. 4: Nu cumpăra ponturi de pe Internet

Pe Internet sunt multe „capcane” pentru pariori, precum ponturile „sută la sută sigure”. Dacă nu le găsești tu, te găsesc ele pe tine și, la un moment dat, orice jucător are „șansa” de a cumpăra un asemenea pont. Este obligatoriu să o ratezi, pentru că sută la sută este o păcăleală. Presupunând că cineva ar avea informații din interior despre un blat, el nu le-ar divulga pentru câteva sute de euro, cu riscul de a ajunge la închisoare.

Sfatul nr. 5: Analizează meciurile cu atenție

Ignoră ponturile plătite și încrede-te în primul rând în tine, apoi în predicțiile postate de tipsteri pe site-urile gratuite. Chiar dacă te inspiri de pe un astfel de site, tot este bine să analizezi tu meciul, pornind de la statistică și continuând cu informațiile celelalte (echipe probabile, absenți, motivație, formă, atmosferă, starea suprafeței de joc). Plasează în context toate datele găsite și nu paria doar în funcție de statistică.

Sfatul nr. 6: Pariază pe cele mai mari cote

Agențiile de pariuri sportive oferă cote diferite pentru aceeași selecție. Monitorizează piața și vezi ce operatori au cele mai mari cote la un moment dat. E posibil ca victoria unei echipe să aibă cota 1.70 la o casă de pariuri și 1.55 la alta. Pentru o miză de 100 de lei, vorbim despre o diferență de profit de 15 lei. La zece pariuri, este o diferență de 150 de lei. Pe platformele care oferă cote mari apar și cele mai multe pariuri de valoare.

Sfatul nr. 7:  Ai grijă la pariurile live

Dacă pornești cu un buget mai mic, este indicat să plasezi pariuri live, pentru că ele oferă posibilitatea unui rulaj rapid. Poți pune mai multe pariuri într-un timp scurt, în timp ce urmărești meciul și vezi exact cum se desfășoară jocul. „Live-rile” sunt, totuși, o armă cu două tăișuri. Pentru că emoțiile sunt mai intense, este mai mare pericolul să joci la recuperare, uitând de strategia despre care am vorbit la punctul 3.

Sfatul nr. 8: Nu ignora funcția Cashout

Un câștig mai mic este mai bun decât o gaură în buget. Acesta ar trebui să fie unul dintre principiile de căpătâi ale oricărui parior. Dacă desfășurarea jocului te face să crezi că poți pierde un bilet care în acel moment este câștigător, folosește-te de funcția CashOut, în cazul în care este disponibilă.

Sfatul nr. 9: Profită de ofertele promoționale

Pe lângă ofertele promoționale de bun venit, agențiile de pariuri online au și campanii promoționale permanente sau ocazionale pentru clienții fideli. Profită de fondurile suplimentare sau de pariurile gratuite primite. Chiar dacă nu le concretizezi în cash, măcar poți testa strategii de joc. Chiar dacă ești pasionat de pariurile sportive, din când în când te poți distra și într-un cazinou online, profitând de rotiri gratuite fără depunere 2021.

Sfatul nr. 10: Ține un jurnal de pariuri

Notează-ți într-un jurnal (care poate fi și o foaie de calcul) toate pariurile pe care le pui. În pauza competițională, fă-ți timp să studiezi cifrele. Vei descoperi ce competiții au fost mai profitabile și ce echipe ți-au adus cele mai multe pierderi. Astfel, îți vei îmbunătăți strategia de joc și vei avea profit mai mare în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Șofer plin de imaginație în Gherla. A coborât treptele cu mașina

Un șofer plin de imaginație s-a plimbat cu mașina duminica seara pe aleea pietonală prin Gherla. Potrivit GherlaInfo, șoferul a...

Închide