Ultima actualizare: 13.11.2024
Locale

FOTO Rețete inedite pregătite de studenții USAMV, pită de mălai cu jumări și cârnați sau clătite cu făină de ghindă!

Studenții de la trei facultăți ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au pregătit azi peste 50 de rețete inovative în cadrul concursului gastronomic ”USAMV – dinamic și creativ”.

Preparatele au fost jurizate de un juriu compus din reprezentanți ai mediului de afaceri și specialiști în domeniu, iar cele mai apetisante au fost premiate cu 1000, 800, 600 și 450 lei.

Printre produsele care au atras privirile s-a numărat pita de mălai cu jumări, brânză și cârnați, prezentată de un student din județul Bistrița Năsăud.

”Este o rețetă tradițională de la bunici și străbunici, sper să se bucure de succes”, a spus Nicolae Cozonac.

O altă studentă, Teodora Rusu, a expus clătite din făină de ghindă, preparate pe loc la o plită, care au fost servite calde.

”Ingredientele folosite sunt certificate ecologic, pe clătite se poate pune dulceață sau sirop de arțar, după gust”, a spus aceasta.

Printre exponate s-au mai nunărat brânză maturată de oaie cu jeleu de coacăze negre și pepperoncino, pâine provensală cu roșii uscate și lavandă, iaurt cu sirop de vin, zacuscă cu miere de albine, chiftele de bibilică cu șofran, pasta de jumări cu trufe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Taximetriști: Primăria Cluj-Napoca va analiza săptămâna viitoare majorarea tarifelor la taxi de la 2,25/km la 3,75/km

Cei peste 100 de taximetriști care au participat azi la o acțiune la Primăria Cluj-Napoca pentru a pune presiune pe...

Închide