Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Un deputat clujean se opune blocului de 40 etaje de la Cora

Un deputat clujean se opune blocului de 40 etaje de la Cora. Turnul proiectat de Adrian Iancu, fost arhitect-șef al orașului, decan al Facultății de Arhitectură și membru al Comisiei de urbanism a Primăriei, e un „pornhub” urbanistic, potrivit parlamentarului de Cluj Adrian Dohotaru.

Potrivit acestuia, blocul a fost prezentat ca un proiect grandios, fălos.

Dar e grotesc ca dimensiune, va conduce la trafic auto și mai sufocant și va sluți peisajul urban, plus că va bloca priveliștea către Pădurea Hoia, a declarat Dohotaru.

Parlamentarul a trimis mai multe observații Comisiei de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, arătând că mai bine se realizează acolo un nou parc la Someș, pe teren privat, care să se conecteze cu pista de biciclete pe care a cerut-o guvernului, între Florești și Cluj-Napoca.

Primăria induce în eroare în dezbaterile publice. A refuzat ca zona aceasta, unde e și ștrandul Sun, să fie realizat aquaparkul, unde spuneam noi că ar merge mai bine decât în parcul Est. Au refuzat pe motiv că există stâlpi de înaltă tensiune. Dar un turn de 40 de etaje nu afectează stâlpii, nu-i așa?!

Se sufocă orașul?

În contextul în care în apropiere este în curs de finalizare turnul de 25 de etaje, din cartierul Mănăștur, Adrian Dohotaru avertizează că vor urma altele, care vor sufoca orașul.

Planul Urbanistic Zonal propus vizează o suprafață de peste 18 hectare, care va cuprinde funcțiuni comerciale, mall, birouri, servicii de interes public – hotel, parking, spații pentru loisir.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UPDATE: De ce a fugit de polițiști șoferul beat, cu copilul în mașină

O urmărire ca-n filme a avut loc marți, în cartierul Mărăşti. Un şofer care conducea un Ford Fiesta a fugit...

Închide