Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

VIDEO. Italienii surprinși fugind din Milano înainte de închiderea orașului

Italia recurge la măsuri drastice după ce numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 233 și cel al îmbolnăvirilor la aproape 6.000. Întreaga regiune Lombardia și 11 provincii din nordul peninsulei urmează să fie puse în carantină. La aflarea veștii, italienii au luat cu asalt gara din Milano pentru a pleca spre sud sau în alte țări.

Zborurile au fost anulate, astfel că oamenii au o singură opțiune: trenul. În imagini se vede cum oamenii aleargă disperați cu bagajele pentru a printre trenul către destinația dorită.

Noile măsuri, care se aplică şi în Milano, cel mai important centru economic al ţării, şi Veneţia, unul dintre oraşele cele mai vizitate de turiştii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie, scrie Mediafax.

______________________________________

Numărul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar în cursul zilei de sâmbătă. Tot sâmbătă au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infecţie în peninsulă, ducând numărul total al îmbolnăvirilor la 5.883.

”Vrem să asigurăm sănătatea cetăţenilor noştri. Înţelegem că aceste măsuri vor impune sacrificii, uneori mici şi, uneori, foarte mari. Dar acesta este un moment în care trebuie să ne asumăm această responsabilitate”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Începând de duminică, 8 martie, populaţia din nordul ţării nu va mai avea voie să părăsească zona şi aici se va permite accesul doar pentru situaţii de urgenţă.

Aceste măsuri se aplică inclusiv în oraşe importante precum Milano, Veneţia, Parma şi Modena, afectând un număr de aproximativ 16 milioane de oameni.

Provinciile afectate sunt: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro şi Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso şi Veneţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirusul anulează zborurile spre Italia. Clujul taie legăturile cu Bergamo şi Treviso

Coronavirusul anulează zborurile spre Italia. Clujul taie legăturile cu Bergamo şi Treviso. "Ca urmare a măsurilor luate de guvernul italian,...

Închide