Ultima actualizare: azi, 10:08
Naţionale

Vom reveni oare la starea de urgență? Mai mule țări au impus deja carantina

Explozie de cazuri de coronavirus în ultima perioadă, doar în ultimele 10 zile s-au înregistrat peste 40.000 de cazuri.

În tările mai occidentale situația pare să fie similară. În Franța, Spania și Cehia a fost instalată deja starea de urgență. Acest lucru este datorat faptului că au fost înregistrate foarte multe infectări cu SARS-COV2. În Cehia situația pare situația cea mai stabilă, fiind 15.000 de cazuri în ultimele zile iar în urma instalării stării de urgență, situația pare să se îmbunătățească. În Franța au fost înregistrate peste 50.000 de cazuri noi.  În timp ce Spania este pe un trend crescător cu 20.00 de persoane noi infectate.

Situația în Franța este tragică, peste 13.066 de persoane au fost internate în spitalele franceze pentru coronavirus. Conform cifrelor publicate luni de agenția de sănătate publică, în prezent sunt internate 17.784, dintre care 2.770 au decedat.

 

Starea de urgență revine după alegerile din 6 decembrie ?
Starea de urgență ar putea să revină în România după data de 6 decembrie, atunci când sunt programate alegerile parlamentare. Victor Ponta a declarat la Antena 3 că se așteaptă ca lucrurile să se desfășoare normal până la alegeri, iar ulterior să fie reinstituită o carantină națională pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Suntem singură țară în care guvernul se spală pe mâini la figurat. Să vedem cu indicele, spune. Adică cum? Dacă ești din București poți să te duci la moaște, dacă ești din afară Bucureștiului nu poți. Că bucureștean nu pot să mă duc la restaurant dar pot să mă duc la Sărată Monteoru. În București școlile sunt închise dar cei care învață în Ilfov se duc la școală. E un guvern care fuge de răspundere și trage de timp. Eu aș fi lăsat școlile deschise, nu aș fi făcut alegeri locale, aș fi lăsat activitatatea religioasă și culturală cu respectarea unor condiții”, a declarat Victori Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Marcel Ciolacu liderul PSD crezându-se mai presus de lege. Suprins încălcând regulile anti-Covid

Marcel Ciolacu a fost suprins stând la masă cu 10 persoane la o pensiune în condițiile în care la masă...

Închide