Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

VIDEO. România 2021. Polițiști înjurați şi provocaţi să scoată pistolul!

Polițiști înjurați şi provocaţi să scoată pistolul! Scenele s-au petrecut zilele trecute în judeţul Gorj, unde şoferul unui autoturism de teren s-a întâlnit cu un echipaj aflat la pândă. Poliţitii susţin că deşi au fost ameninţaţi şi înjuraţi au preferat să nu scoată pistolul pentru a nu o pune în pericol pe femeia din maşină. Poliţiştii explică şi de ce nu au pornit în urmărirea bărbatului.

Poziţia Europol:

BĂI, CASCHETARE, SCOȚI PISTOLUL LA MINE?

Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, județul Gorj, colegii noștri, polițiști și jandarmi, fiind amenințați cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei.

Bineînțeles, că la vederea acestui om al pădurilor, polițiștii l-au somat să înceteze acțiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviință să se apropie de colegii noștri, să-i amenințe și să-i înjure pentru că și-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos.

Și dacă vă întrebați de ce polițiștii nu au folosit armamentul, vă spunem noi că au evitat să-i pună viața în pericol femeii care-l însoțea în mașina de teren pe “academicianul” din imagini și care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe polițiști încercând să inducă ideea că aceștia l-ar fi amenințat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat.

Iar în ceea ce privește decizia de a nu pleca în urmărire cu “autospecialele” din dotare, în zonele cu teren accidentat, polițiștii știu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetați administrativ și li se impută costul reparațiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituției care au văzut infractori doar la televizor.

În prezent, acest individ se ascunde în munți, în zone greu accesibile și este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în fața procurorilor.

Acesta este rezultatul reformei din MAI și a legislației refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea polițiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTO. Autotren plin cu porci răsturnat în Bistrița-Năsăud

Accident în județul Bistrița-Năsăud, nefericitul eveniment a avut loc vineri 05.03.2021 pe DN 17 din localitatea Piatra Fântânele. Potrivit autorităților,...

Închide