Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

S-a semnat actul prin care cehii vor primi bani pentru a sta în carantină

Soluție inedită găsită de guvernul din Cehia. Locuitorii acestui stat primesc bani pentru a sta în carantină. Decizia vine în urma unei crize privind locurile din spitale.

Președintele Cehiei, Milos Zeman a semnat vineri un act normativ prin care toți cei care stau în carantină vor primi 370 de coroane, aproximativ 14 euro pe zi. Acest bonus va fi plătit tuturor persoanelor care sunt obligați să intre în carantină pentru 14 zile. Mai mult decât atât, li se adaugă și concediului medical plătit pe caz de boală însă suma totală nu trebuie să depășească 90% din câștigul mediu.

Decizia vine în urma unei crize de locuri libere pentru pacienții infectați cu coronavirus. Cehia are cea mai ridicată rată de noi infecții cu coronavirus din UE, peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectați cu coronavirus în ultima săptămână informează Digi24.ro, de la începutul pandemiei, 1,3 milioane de cazuri de infecție și 21,235 de decese au fost înregistrate în Cehia.

Jan Blatny, ministrul ceh al Sănătății: „Ceea ce a declarat Regiunea Pardubice este o declarație a faptelor care sunt legate de modul în care unitățile medicale tratează cazurile. Este de fapt o situație în care nu este posibil să se asigure îngrijirea ideală și este necesar să se aplice unele priorități“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Pentru persoanele care sosesc în România din aceste țări, zone sau...

Închide