Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Acțiune a polițiștilor clujeni. Peste 20 de amenzi împărțite

În vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, responsabilizării tuturor participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării normelor de circulație, precum și pentru verificarea respectării măsurilor incidente în contextul actual al stării de alertă, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, în data de 4 iulie 2021, a fost organizată o acțiune în sistem integrat.

Activitățile au fost desfășurate în două etape, în care au participat polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și a secțiilor de poliție rurală Florești, Apahida și Baciu, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11.00 – 13.00, a urmărit verificarea zonelor de interes operativ de pe raza municipiului, a locurilor în care se pot forma aglomerări de persoane și verificarea respectării tuturor prevederilor legale incidente.

Cu această ocazie, au fost legitimate 43 de persoane, controlate 19 autovehicule în trafic și 20 de societăți comerciale.

Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, 17 dintre acestea fiind generate de nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice în conformitate cu OUG 195/2002R. Alte 3 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, una pentru abateri aduse Legii 55/2020, iar 2 sancțiuni în conformitate cu alte prevederi legale în vigoare.

În intervalul orar 16.30 – 18.00, efectivele angrenate au acționat prin intermediul unor filtre rutiere instituite pe principalele artere de circulație. Au fost legitimate 106 persoane și  verificate în trafic un număr de 63 de vehicule.

Din totalul de 56 de sancțiuni constatate în această etapă, 33 au fost aplicate unor participanți la trafic pentru încălcarea normelor rutiere.

Totodată, 23 de persoane au fost sancționate în acord cu Legea 61/1991R, pentru abateri aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Începând cu ora 02.00, echipele mixte constituite au verificat obiectivele de interes de pe raza de competență, pentru urmărirea respectării programului de funcționare a operatorilor economici, organizarea unor evenimente private sau orice alte evenimente, nefiind constatate nereguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Șicanare în traficul din Cluj-Napoca. A ieșit din mașină la bătaie

Un șofer a postat pe youtube un clip în care se vede cum un șofer din județul Mureș devine agresiv...

Închide