Ultima actualizare: Friday at 16:53
Locale

FOTO. Acțiune de amploare al polițiștilor rutieri pe drumurile din județul Cluj

La data de 3 iunie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-7 și cei a Secțiilor Rurale Baciu, Florești și Apahida, au desfășurat o acțiune punctuală atât în municipiu, cât și pe raza comunelor arondate.

S-a acționat în vederea prevenirii riscului rutier și impunerii respectării normelor de circulație de către toți participanții la trafic.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost legitimate peste 240 de persoane și au fost oprite pentru control 214 vehicule.

Neregulile constatate au impus aplicarea a 108 sancțiuni contravenționale, 94 dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 23 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar alte 53 pentru alte abateri ale normelor rutiere în vigoare.

Exemple semnificative:

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 20 de ani, din municipiul Cluj-Napoca în timp ce se deplasa pe strada Corneliu Coposu, rulând cu o viteză de 120 km/h.

La scurt timp, un alt conducător auto, un bărbat de 64 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat în timp ce se deplasa pe aceeași strada, rulând cu o viteză de 107 km/h.

Față de cei doi a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoarea de 1.305 lei, iar ca măsură complementară acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Emil Boc revoltat pe cei care își transformă garajele în apartamente

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, supărat foc pe persoanele care își construiesc își transformă garajele în apartamente.  ''Și ce dacă...

Închide