Ultima actualizare: 22.5.2024
Naţionale

Medic rezident din Cluj diagnosticat cu cancer, are nevoie de ajutorul nostru

Roxana Dirică, o tânără de doar 28 de ani medic rezident la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer şi are nevoie de ajutorul nostru.

 

Roxana se află acum sub supravegherea medicilor la ATI – Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj, așteptând ca starea fizică să-i permită transportul, cu o aeronavă medicală privată, în Israel.

Cam în 10 zile, tânăra trebuie să aibă întreaga sumă de bani, circa 200.000 de euro, cât sunt costurile totale ale tratamentului salvator care se va întinde pe o durată de minimum 3 luni, fără cheltuielile cu transportul și spitalizarea.

În urma a două campanii umanitare, s-a adunat deja suma de 125.000 de euro, dar nu este suficientă. Oameni de pretutindeni și-au deschis inima și au ajutat-o pe Roxana să lupte cu această boală, să spere, donând sume de bani, dar doctorița mai are nevoie de ajutorul nostru. Acum este momentul să ne unim cu toții și să adunăm întreaga sumă de bani care o salvează pe Roxana Dirică, potrivit Monitorul de Suceava.

Asociația Licuricii Fericiți din Câmpulung Moldovenesc și „dăscălița”Nicoleta Bogoş, cea care a înființat asociația, au fost încă de la început alături de Roxana Dirică și prin campaniile inițiate a reușit să adune o sumă impresionantă, o cărămidă mare în drumul spre salvarea unei vieți. „125.000 de euro este suma donată, în câteva zile pentru Roxana, tânăra doctoriță care se luptă pentru viața ei. Este incredibilă forța voastră, a tuturor celor care ați ales să luptați împreună cu Roxana și familia ei, și pentru asta vă suntem recunoscători. Ați ales să salvați o viață. Vă mulțumim, în numele Roxanei, al lui Alex – logodnicul său și al tuturor celor care îi cunosc, îndeaproape, suferința. Le mulțumim din suflet miilor de oameni care au donat. Este uimitoarea solidaritatea, empatia, grija și afecțiunea de care au dat dovadă. În numele Roxanei, îi îmbrățișăm cu recunoștință și îi implorăm să îi rămână alături”, este mesajul Nicoletei Bogoș.

Roxana Dirică, originară din Vaslui, este medic rezident la Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca. Tânăra este logodită cu Alexandru Ciumașu din Câmpulung Moldovenesc, fiul profesorului de geografie Radu-George Ciumașu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, „Cetățean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc”.
Roxana și Alex urmau să se căsătorească și să se stabilească cât mai aproape de casă, dar în mai 2021 tânăra a primit cruntul diagnostic și de atunci a început o luptă contra-cronometru pentru salvarea vieții Roxanei, luptă în care Alexandru și familia lui, mama Roxanei (tatăl ei a murit) au făcut eforturi supraomenești. La numai 28 de ani, Roxana era pregătită să înceapă cariera de medic și să salveze vieți, să își întemeieze o familie, să fie mamă, dar acum Roxana Dirică mai are o singură șansă la viață și are nevoie de tot sprijinul nostru.

Din momentul în care a aflat de boală, doctorița a parcurs 9 cicluri de chimioterapie, 6 CT-uri şi alte nenumărate analize, epuizând opţiunile de tratament asigurate în România, tot acest zbucium fiind fără folos.

Singura șansă, operație în Israel!

Din ce ne-a povestit și Nicoleta Bogoș, care cunoaște foarte bine acest caz, în România s-a făcut tot ce se putea face pentru Roxana, iar experiențele medicale, atât ale Roxanei, cât și ale familiei au fost traumatizante.

Singura șansă pentru salvarea vieții este un tratament extrem de costisitor care, din păcate, în România, nu poate fi urmat, iar în străinătate, variază între 200.000 și 450.000 de euro (fără spitalizare, transport și alte cheltuieli adiacente). Vineri, 07. 01. 2022, logodnicul Roxanei, Alexandru Ciumașu a inițiat pe pagina personală de Facebook o campanie de strângere de fonduri care, din păcate, a fost ștearsă (blocată) a doua zi de FB din motive neexplicate. În aceeași zi, cu acordul familiei Asociația Licuricii Fericiți a preluat campania și se străduiește, din răsputeri, să o facă să fie una cu final fericit pentru tânăra Roxana.

„Din fericire, s-a primit răspuns afirmativ de acceptare pentru tratament la o clinică din Israel, cotată ca fiind în Top 10 mondial, urmând ca Roxana să ajungă acolo, în două săptămâni, pentru că, deocamdată, starea fizică nu-i permite deplasarea. În acest moment, se află în secția ATI a Institului Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuță» Cluj-Napoca, urmând ca, atunci când va fi pregătită pentru plecare, să fie transportată cu un avion medical privat din Cluj. În câteva zile, prin cele două campanii care au devenit virale, s-a reușit strângerea sumei de 125.000 de euro, dar mai este nevoie de cel puțin 75.000 de euro numai pentru tratament.

Nu știm, încă, ce costuri presupune transportul și spitalizarea. Familia a făcut, până acum, eforturi uriașe, dar această sumă îi depășește cu mult și, ne dorim din tot sufletul, ca Roxana să aibă această șansă la viață, să poată profesa, să poată, la rându-i, să salveze vieți, să devină mamă și, împreună cu Alexandru, care este tot medic, să întoarcă lumii ajutorul și binele”, ne-a mai spus Nicoleta Bogoș, președinta Asociației Licuricii Fericiți, potrivit sursei citate mai sus.

Unde puteți dona?

Asociația Licuricii Fericiți Câmpulung Moldovenesc, CUI 37028370,

Cont lei: RO46BTRLRONCRT0379547801,

Cont euro: RO93BTRLEURCRT0379547801,

Revolut: 0721046095, Banca Transilvania sau https://www.paypal.me/CiumasuAlexandru

+40757 431 595 – BTPay & Revolut,

BT RON – IBAN RO04 BTRL 03401201990010XX – Ciumasu Ioan-Alexandru,

BT EUR – IBAN RO34 BTRLEURCRT 0099001001 BIC/SWIFT-BTRLRO22 – Ciumasu Ioan-Alexandru,

Revolut transferuri internaționale BIC-REVOLT21 IBAN-LT08 3250 0109 8622 7879 – Ioan Alexandru Ciumasu, Revolut (@ioanalkrx) (0757 431 595) – IBAN RO66 BREL 0005 5042 2588 0100 – Ioan Alexandru Ciumasu – logodnicul Roxanei, a cărui familie (prof. Radu Ciumașu) luptă din răsputeri pentru cea care le-a devenit fiică.

SURSĂ: MonitorulSV.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Măgărușul Vasilică salvat de veterinarii de la USMV Cluj-Napoca

Măgărușul Vasilică a fost salvat în luna decembrie, veterinarii de la Clinica de Ecvine i-au pus două tije metalice în...

Închide